d.o.start: duurzaam ondernemen in jouw KMO?

De POM West-Vlaanderen lanceerde vorige maand d.o.start: een begeleidingstraject duurzaam ondernemen, speciaal op maat van de KMO’s.

De POM West-Vlaanderen kent een lange traditie in het sensibiliseren en begeleiden van bedrijven naar duurzaam ondernemen.  Zo is er het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, een initiatief in samenwerking met VOKA West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification. Het Charter reikte al meer dan 350 certificaten uit aan bedrijven die werken aan duurzaam ondernemen op economisch, milieu en sociaal vlak. 

West-Vlaanderen telt ook heel wat KMO’s die zich willen engageren om duurzaam te ondernemen maar de stap naar certificering net iets te zwaar vinden.  Voor deze groep werkte de POM West-Vlaanderen een begeleidingstraject uit: d.o.start.

Gedurende drie jaar zetten KMO’s (met 5 tot 100 werknemers) haalbare stappen op het vlak van people, planet en prosperity. Op 20 april gaan de eerste deelnemers het d.o.start-engagement aan. Na een nulmeting starten ze – met de hulp van peters uit het Charter – aan hun actieplan. Ze zullen infosessie volgen, bedrijven bezoeken en ervaringen uitwisselen en na een periode van drie jaar evalueren hoe duurzaam ondernemen in hun bedrijfsbeleid integreerden.

Interesse om met jouw bedrijf ieder jaar een beetje duurzamer te werken? Meer informatie op de website van de POM West-Vlaanderen, in de presentatie van infosessies of bij Eefje Hernalsteen (POM West-Vlaanderen)

Meer info:
Eefje Hernalsteen
POM West-Vlaanderen
Stafmedewerker Duurzame Economie
eefje.hernalsteen@pomwvl.be 
T 059 36 99 29 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.