Modeplatform Dressr lanceert verhuur van designerkleding voor gelegenheden

Via Dressr is het voortaan mogelijk om premium gelegenheidskleding en accessoires tien dagen lang te huren. Het Belgische kledingverhuur-platform wil zo een tegengewicht bieden voor de miljoenen kledingstukken die na aankoop amper gedragen worden.

Verhuur voor gelegenheden past binnen een circulair fashionsysteem. Het biedt een alternatief voor de aankoop van een item dat nadien nauwelijks nog gedragen wordt. De impact van verhuur valt niet te onderschatten. Jaarlijks worden er namelijk miljoenen gelegenheidskledingstukken gekocht – voor evenementen, vakanties of bruiloften – die na één draagbeurt textielafval worden. 

Goedkoper alternatief

Premium, duurzame kleding huren is niet alleen beter voor de planeet, maar ook een betaalbaar alternatief. Vrouwen geven gemiddeld minimaal 80 euro uit voor een jurk voor een bruiloft. Wie iets bijzonders wil of voor duurzaamheid kiest, betaalt vaak veel voor de aankoop van één item dat goedkoper gehuurd kan worden.

Het kledingstuk of accessoire, dat anders aangekocht zou worden, is eenvoudig te bestellen met de one-time-rental-optie bestellen. De items worden binnen een werkdag verzonden en huurders kunnen hun outfit tot tien dagen na de dag van levering dragen. Na afloop van de huurperiode zijn er verschillende mogelijkheden: de outfit kan met het retourlabel teruggestuurd worden, de huurperiode kan verlengd worden en wie zijn outfit toch wil kopen, krijgt de betaalde huurprijs als korting.

Gebruik in plaats van bezit

Sinds 2021 biedt Dressr, opgericht in de schoot van start-up-accelerator Start it @KBC, modeartikelen van lokale designers te huur aan. De focus ligt op gebruik in plaats van bezit. Abonnees kunnen twee tot vier stuks uit de collectie huren voor een onbeperkte periode en onbeperkt ruilen voor andere items uit de catalogus. Deelnemende merken krijgen een vergoeding voor verhuurde modeartikelen en bereiken zo een nieuw klantensegment. Het platform biedt meer dan 50 modemerken en designerlabels. Dressr heeft ook een showroom die wekelijks de deuren opent op woensdagnamiddag. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.