Duurzaam Dashboard toont klanten hoe duurzaam hun beleggingen zijn

Beleggers bij ABN AMRO Private Banking België kunnen voortaan in een oogopslag zien hoe hun portefeuille scoort op duurzaamheid. De private bank voegde deze week een Duurzaam Dashboard toe aan het webportaal. Later deze maand maakt de tool ook zijn intrede in de app.

Het begrip duurzaam is niet altijd eenvoudig concreet te maken. Dat kan het voor beleggers lastig maken om inzicht te krijgen in de duurzaamheid van hun keuzes. De nieuwe functionaliteit zorgt voor transparantie en helpt beleggers actie ondernemen om hun beleggingsportefeuille te verduurzamen.

“De omschakeling naar meer duurzaamheid is een van de grootste uitdagingen van deze tijd”, vertelt Solange Rouschop, CEO van ABN AMRO Private Banking België. “We vinden het belangrijk om hierover het gesprek aan te gaan met onze cliënten. Daarvoor is het echter cruciaal dat ze zelf inzicht krijgen in de duurzaamheid van hun beleggingsportefeuille. Dat is nu een stuk eenvoudiger met het Duurzaam Dashboard.”

Vier categorieën

Binnen het nieuwe dashboard krijgen klanten informatie in vier categorieën. In de eerste plaats zien klanten een ESG-risicoscore van hun portefeuille (ESG staat voor Environmental, Social en Governance). Daarnaast wordt een score weergegeven die toont hoe de CO2-uitstoot van hun portefeuille zich verhoudt tot de markt.

Ook de bijdrage van de portefeuille aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die in 2015 door de Verenigde Naties werden opgesteld, wordt weergegeven. Als laatste toont de rapportage de bijdrage die de beleggingen leveren aan de doelstellingen in het Klimaatakkoord van Parijs. Op deze manier zet de private bank haar klanten op weg naar de (verdere) verduurzaming van hun portefeuille.

​​In België bedient ABN AMRO Private Banking vermogende particulieren en ondernemingen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.