Duurzaam Dour

De organisatoren van Dour doen al jaren inspanningen om hun festival duurzamer te maken via integrale milieuplannen, waartoe ook het gebruik van duurzame onderhoudsproducten behoort. Het festival kiest, voor het derde jaar op rij, resoluut voor de reinigingsmiddelen van Werner & Mertz Professional, ecopionier en producent van integraal ecologische schoonmaakproducten. Daardoor kon het festival naar een schatting van de green-Effective ® Performance Calculator al 290 kilo ruwe olie, 114 kilo plastic en 909 kg CO2 vermijden.

De dertigste editie van Dour, dat in het gelijknamige Waalse dorpje plaatsvindt van 11 tot en met 15 juli 2018, kiest opnieuw voor de schoonmaak- en verzorgingsproducten van de Werner & Mertz Groep.

Dat doet de festivalorganisatie in het kader van het project “Duurzame Ontwikkeling Dour Festival”, of simpelweg 3D (Développement Durable Dour Festival). 3D is een verzameling van acties die de organisatie hanteert om een meer ecologisch, milieuvriendelijker en duurzamer festival aan te bieden.

Zo spoort de festivalorganisatie festivalgangers aan om met het openbaar vervoer naar het festival te komen, sorteert het al het afval en worden zowel de consumer als professional producten van technische partner Werner & Mertz gebruikt voor alle schoonmaakactiviteiten. Denk maar aan het schoonmaken van de keukens, de bars, de backstage, enzovoort.

Zowel de producten van het consumermerk Frosch (www.frosch.be)  als deze van het professional merk green care PROFESSIONAL (wmprof.com) van de Werner & Mertz Groep worden voor de schoonmaak van de keukens, bars, backstage, enzovoort op Dour gebruikt.

Eric Van Raemdonck, General Manager Werner & Mertz PROFESSIONAL Benelux, over de samenwerking: “Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en bedrijven die duurzaam ondernemen waarachtig in de praktijk willen omzetten, ook in de minder opvallende aspecten zoals de schoonmaak van de infrastructuurHet doet ons dan ook veel plezier dat Dour, een festival dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, heel doelbewust kiest voor onze green care PROFESSIONAL producten om hun ecologische voetafdruk en die van hun  festivalgangers te verminderen.”

De green-Effective Performance Calculator van Werner & Mertz PROFESSIONAL toont aan welke bijdrage de producten van green care PROFESSIONAL leveren aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken. Het bekroonde productontwerp biedt gebruikers een reëel inzicht in hetgeen ze minder gebruiken aan aardolie en plastic en hoeveel minder CO2 uitstoot daaraan gekoppeld kan worden. Neem zelf een kijkje op https://get.wmprof.com/ en bereken daar je milieuvoordeel.

Voor Dour betekent een het werken met onze producten alleen al een uitsparing van 290 kilo ruwe olie en 114 kg plastic. Dit komt overeen met 909 kilo CO2 die minder wordt uitgestoten,” besluit Eric Van Raemdonck, General Manager Werner & Mertz PROFESSIONAL Benelux.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.