duurzaamheidsonderwijs
(Beeld: Adobe Stock)

Breda en Antwerpen focussen op duurzaamheidsonderwijs

Hoe kun je onderwijs anders organiseren om ervoor te zorgen dat onderwijs en bedrijfsleven samen nieuwe duurzame bedrijfsmodellen kunnen ontwikkelen? Dit is een uitdaging waarop professoren Frans Melissen en Lars Moratis als leerstoelhouders Management Education for Sustainability zich vanaf januari 2020 zullen richten. Het gaat om een samenwerking tussen de universiteit van Breda en de Antwerp Management School.

Breda University of Applied Sciences (BUAS) en Antwerp Management School (AMS) hebben in januari 2020 gezamenlijk een Chair on Management Education for Sustainability opgericht. Frans Melissen (BUAS) en Lars Moratis (AMS) zullen de rol van leerstoelhouder op zich nemen. De komende jaren richten zij zich op het ontwikkelen van nieuwe inzichten, methoden en goede voorbeelden, zowel wat betreft inhoud als didactiek, om ervoor te zorgen dat onderwijs, en met name managementonderwijs, stevig bij gaat dragen aan een transitie van onze maatschappij richting duurzaamheid.

Onderwijs kan immers een cruciale rol spelen in het verankeren van voldoende duurzaamheidsintelligentie bij onze huidige en toekomstige leiders in het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel. Leiders die met deze kennis het voortouw kunnen nemen in het verduurzamen van de manier waarop wij produceren en consumeren, maar ook de manier waarop we onszelf organiseren. Dat gaat echter niet vanzelf en dat betekent dat we de manier waarop we onze huidige en toekomstige leiders hierop voorbereiden kritisch onder de loep moeten nemen. Wellicht zullen we nieuwe inhoud voor het managementonderwijs moeten ontwikkelen alsook onze manieren van onderwijzen moeten innoveren.

De oprichting van deze leerstoel versterkt de ambities en doelen van het Antwerp Partnership for Sustainability (APS) waaraan het is verbonden. Het APS is een initiatief van Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School met als stichtende partners Provincie Antwerpen, BASF Antwerpen en Port of Antwerp.

Wie hierover meer wil weten, kan contact opnemen met de professoren via Melissen.F@buas.nl of Lars.Moratis@ams.ac.be.

          

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.