Give a Day: matchingwebsite voor vrijwilligerswerk

Nu De Warmste Week van Studio Brussel het dit jaar over een andere boeg gooit en de focus verlegt van geld naar persoonlijke inzet, vonden wij het tijd om eens een ander initiatief te belichten dat met het matchen van vrijwilligers met organisaties al jaren hetzelfde doel nastreeft: de website giveday.be.

Giveaday.be, een website die vrijwilligers en organisaties met elkaar matcht, bestaat eigenlijk al een aantal jaar en zag zijn bezoekersaantal daarin non-stop stijgen. Na het eerste jaar online klokte de website af op 5.000 bezoekers, vandaag staat de teller op 55.000 jaarlijkse bezoekers. Meer dan 800 organisatie en 1.300 vrijwilligers vonden het afgelopen jaar hun weg naar giveaday.be.

De website heeft intussen in verschillende Vlaamse gemeentes ook lokale platformen, de zogenaamde gemeentelijke vrijwilligersmatchers, die gemeentes zelf kunnen beheren.

‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’

Giveaday.be is ook een van de organisatoren van het initiatief ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’, dat er kwam in het licht van de coronacrisis. Corona zorgt voor minder inkomsten en de afgelasting van verschillende fundraisingevenementen, waardoor heel wat goede doelen hun warme projecten moeten afbouwen of zelfs geheel stopzetten. Daar wil ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’ iets aan doen. Het principe is hetzelfde als dat van de Warmste Week van Studio Brussel: mensen kunnen, individueel of na een eigen fundraisingactie, geld storten op de rekening van een goed doel. Het project heeft de timing mee, nu De Warmste Week van Studio Brussel het dit jaar uitzonderlijk over een andere boeg gooit; de radiozender wil voortsurfen op de solidariteitsgolf die de laatste maanden is ontstaan door de coronacrisis en verlegt de focus daarom van geld naar persoonlijke inzet.

Naast vrijwilligers matchen met organisaties, zet het team achter giveaday.be zich ook in om de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties te realiseren. Dat doet het door goede doelen, vrijwilligers, bedrijven, scholen en gemeentes samen te laten werken via concrete vrijwilligersprojecten en buurtparticipatietrajecten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.