elektrisch rijden
(Beeld: KBC Autolease)

KBC Autolease neemt voortaan ook laadoplossingen op in contracten

Klanten van KBC Autolease met een elektrische of hybride wagen kunnen voortaan ook laadinfrastructuur en daaraan gelinkte diensten in hun contract laten opnemen. KBC Autolease ging daarvoor een samenwerking aan met NewMotion, een dochterbedrijf van Shell, dat complete laadoplossingen aanbiedt voor elektrische voertuigen (EV).

2020 belooft een belangrijk jaar te worden voor de elektrische wagen. Niet alleen komen er heel wat nieuwe en goedkopere modellen op de markt, ook de dienstverlening door de leasemaatschappijen breidt uit. Zo kunnen klanten van KBC Autolease sinds begin dit jaar laadoplossingen in het leasecontract laten opnemen. De mobiliteitsprovider ging daarvoor een samenwerking aan met NewMotion, een dochterbedrijf van Shell, dat complete laadoplossingen aanbiedt voor elektrische voertuigen (EV). 

Door het beperkte aantal laadpunten en de doorgaans ingewikkelde facturatie kozen tot nu toe niet zoveel werkgevers en werknemers voor een elektrische wagen als bedrijfsvoertuig. Met hun nieuwe aanbod werken KBC Autolease en NewMotion de drempels weg en geven ze elektrisch rijden een duwtje in de rug. Het elektrisch fullservice leasecontract bevat naast de financiële huur van het voertuig en de klassieke dienstverlening zoals herstellingen, onderhoud, banden, verzekeringen … ook een thuislaadpunt, een abonnement waarmee thuis en onderweg kan geladen worden en een app die de beschikbare laadpunten in de buurt toont. Werknemers met een hybride wagen (PHEV) kunnen met de pas ook fossiele brandstoffen tanken.

Verduurzamen

“De samenwerking met NewMotion past in onze filosofie om te vergroenen en te verduurzamen”, zegt Stefan Delaet, CEO van KBC Autolease. “In de voorbije jaren hebben we in heel wat bedrijven met succes de (elektrische) leasefiets geïntroduceerd. Datzelfde willen we doen met de elektrische wagen. De interesse in elektromobiliteit neemt al een tijdje toe. De meeste klanten zetten de stap echter niet, omdat ze worstelen met de laadinfrastructuur. Dankzij ons partnership met NewMotion komt daar nu een antwoord op. Via een NFC-laadpas krijgen klanten toegang tot meer dan 7.000 publieke en semipublieke laadpunten in België. De Shell Recharge App laat zien waar het dichtstbijzijnde beschikbare laadpunt is.”

“Bij NewMotion zetten we onze tien jaar ervaring graag in om gebruiksvriendelijke, complete laadoplossingen voor leaserijders te realiseren. We zien een stijging van het aantal elektrische en plug-in hybride voertuigen op de weg in België en daarmee een groeiende vraag naar passende laadoplossingen”, aldus Sytse Zuidema, CEO van NewMotion. “We bieden een compleet pakket voor leaserijders, zodat elektrische voertuigen bij de bedrijfslocatie, maar ook onderweg of thuis, efficiënt en zorgeloos worden opgeladen. Van advies over het juiste type laadpunt over installatie tot 24/7 klantenservice: wij de klanten van KBC Autolease een totaalervaring. Zo bundelen we de krachten om de overstap naar elektrisch rijden voor een steeds groter publiek aantrekkelijker en toegankelijker maken.”

 
Thuis opladen

En dat is niet het enige. NewMotion installeert ook bij de gebruikers thuis een laadpunt dat gecertificeerd en met alle elektrische voertuigen compatibel is. De laadinfrastructuur communiceert met de elektrische installatie van de woning, zodat het beschikbare vermogen slim verdeeld wordt tussen laden en huishoudelijk gebruik. Het toestel is zo ontwikkeld dat het verbruik makkelijk kan worden opgevolgd en de factuur correct opgesteld. Dit maakt het zeer eenvoudig om automatisch een vergoeding van de werkgever te ontvangen voor het stroomverbruik voor het laden van de EV. “Het is onze ambitie om de klant – de werkgever én de werknemer – volledig te ontzorgen, zodat elektrisch rijden écht een aantrekkelijke keuze wordt”, besluit Delaet.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.