HERA Awards
(Beeld: Stichting Voor Toekomstige Generaties)

Onderzoek voor duurzame toekomst ontvangt HERA-award

Dit jaar organiseerde de Stichting voor Toekomstige Generaties de zevende editie van de HERA Awards. Begin vorige maand werden de winnaars bekendgemaakt. De prijsuitreiking is een belangrijk ontmoetingsmoment voor heel wat verschillende actoren uit het hoger onderwijs en het duurzaam onderzoek uit Franstalig België.

Higher education and research awards

Het HERA-programma wil de academische wereld aanmoedigen om onderzoek te doen naar innoverende manieren om onze planeet en bevolking op een duurzame manier de toekomst in te laten gaan. Jaarlijks worden er 9 verschillende awards toegekend aan wetenschappelijke onderzoeken met een transversale aanpak – eigen aan duurzame ontwikkeling. De verschillende categorieën zijn: democratie, IT, economie, financiën, voedselproductie, gezondheid, architectuur en ingenieurswerk. Daarnaast ontvangt ook een doctorandus een algemene award.

Hoewel het project momenteel enkel in Franstalig België loopt, koestert de Stichting voor Toekomstige Generaties wel de ambitie om HERA in de komende jaren uit te breiden naar Nederlandstalige universiteiten. Iets om in het oog te houden dus…

Prijsuitreiking 

Begin mei vond alvast de zevende prijsuitreiking plaats. De laureaten kregen er uitgebreid de kans om hun project te presenteren aan de aanwezigen. Hieronder vind je onze selectie van de meest boeiende onderzoeken:

Benieuwd naar de lijst van alle laureaten? Klik dan hier. Via de link kan je ook een uitgebreidere omschrijving de volledige onderzoeken bekijken.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OvZkXm5eUqk]

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.