Duurzame aanpak industriële proceswaterketen

Proceswater wordt vaak gemaakt uit grondwater of (zoet) oppervlaktewater. Het project ‘IMPROVED’ onderzoekt of het mogelijk is om ook andere watersoorten, zoals brak water en afvalwater, op te werken tot proceswater van de juiste kwaliteit.

Advertising
 

IMPROVED staat voor: Integrale Mobiele PROceswatervoorziening Voor een Economische Delta. Tien partners zetten zich met dit project in voor een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen.

Ze doen dit door nieuwe waterzuiveringsconfiguraties op maat van het specifieke industriële proces(sen) te ontwikkelen waarmee water van diverse kwaliteiten opgewerkt wordt tot proceswater van de gewenste kwaliteit.

Vooral deze “gewenste kwaliteit” is belangrijk. Met de mobiele IMPROVED-installatie wordt niet alleen het hele waterbehandelingstraject van voorzuivering en ontzouting gesimuleerd. Ook de invloed van de bekomen waterkwaliteit op de efficiëntie van stoombereiding, corrosie en vervuiling van de koeltorens wordt bekeken, zonder in het echte proces te moeten ingrijpen.

Lees meer over het doel en de partners van IMPROVED.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.