DKV Mobility LNG
(Beeld: DKV Mobility)

Duurzame mobiliteit: DKV Mobility breidt LNG- acceptatienet uit

De Europese service provider DKV Mobility verhoogt de druk op de uitbreiding van zijn LNG-acceptatienetwerk en biedt zijn klanten vanaf nu toegang tot meer dan 300 LNG-stations in tien landen: Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Zweden en Finland. Hiermee blijft DKV Mobility met ruim twee derde van alle Europese LNG-stations de aanbieder van het grootste merkonafhankelijke LNG-netwerk van Europa.

LNG (vloeibaar aardgas) en Green LNG (vloeibaar bio-aardgas) behoren tot de belangrijkste alternatieven voor conventionele brandstof, in de aanloop naar meer duurzaamheid in mobiliteit bij het wegvervoer. Hiermee kunnen vervoerders en logistieke ondernemingen de CO2-emissies van hun voertuigen tot 20% (LNG) resp. 90% (Green LNG) terugdringen ten opzichte van gewone dieselvoertuigen.

“Voor ons is het bereiken van deze belangrijke mijlpaal van 300 LNG-stations een aanleiding de energietransitie in onze sector nog meer kracht bij te zetten,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. Om in te spelen op de toenemende vraag naar alternatieve brandstof neemt DKV Mobility elk jaar 5.000 tankstations in zijn netwerk op, met daarbij een sterke nadruk op ‘multi-energy stations’ die ook brandstofalternatieven als LNG, CNG, LPG of waterstof aanbieden. Deze actieve aanmoediging tot het overstappen op alternatieve brandstof is helemaal in lijn met het ‘corporate purpose’ van DKV Mobility: To drive the transition towards an efficient and sustainable future of mobility.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.