Ecologisch printen: inktcartridges uit plastic flessen en kleerhangers

Ondanks de belofte van een papierloze toekomst printen we vandaag veel meer dan we denken. Al die inkt- en tonercartridges hebben een impact op het milieu. HP engageert zich met nieuwe producten al langer voor recyclage, om te voorkomen dat ze in het milieu of op de vuilstortplaats belanden.

ijftien jaar geleden zeiden experts dat het digitale kantoor papierloos zou worden. Tien jaar geleden leek de trend te starten, maar vandaag staat er in nagenoeg elk kantoor nog steeds een printer. Een label printen voor de koerierdienst, een factuur afdrukken, een bericht nalezen op fouten, fysiek papier is vandaag nog alomtegenwoordig binnen de professionele muren. Ook thuis verdwijnt de printer niet. Er wordt misschien minder geprint, maar de noodzaak blijft.

Inkt en toner

Wie printer zegt, zegt inkt. Een nieuwe cartridge installeren is kinderspel, maar waar blijf je met de oude? Hans van Barel, Manager, Benelux Print Category bij HP: “Klanten kunnen inkt of toner via een enveloppe terugsturen, en bedrijven kunnen ook grote aantallen retourneren door voor ‘dozenbezorging’ te kiezen. Dit wordt gedaan via het ‘HP Planet Partners Supplies’-recyclingprogramma. Dit is HP’s retour- en recyclingprogramma voor computerapparatuur en printerbenodigdheden. Hier is geen financieel incentive aan verbonden, de enveloppen zijn voorgefrankeerd. Retourneren gaat rechtstreeks naar HP.”

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.