ecoNieuws 16.14

De nieuwsbrief van 16 augustus zag er voor een keertje eens een beetje anders dan anders uit. Meer een persoonlijke boodschap aan de lezer in plaats van een overzicht van het laatste nieuws.

Dat mag ook al eens, niet?

 

Goeiedag,

Nu de vakantie voor velen (bijna) achter de rug is, is het tijd om vooruit te kijken naar het najaar en de winter. Er komen weer heel wat interessante evenementen aan dit najaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van de WKK-ontmoetingsdag op 27 september? Iedereen met interesse in WKK wil ik daar zeker ontmoeten! ecoTips is trouwens mediapartner van het evenement. We brengen dus een verslag van de interessantste onderwerpen in de decembereditie van ecoTips. 

Momenteel zijn we volop bezig aan de septembereditie van het magazine. Het focusthema is ECODESIGN & MATERIALEN. Ik kan alvast verklappen dat je een boek over industrieel design kan winnen. We interviewden ook PVCycle, de organisatie die de bedrijven verenigt die straks de zonnepanelen van je bedrijfsdak (of van het dak van je woning) zullen recycleren. Daarnaast bekijken we onder andere waar je als bedrijf met je houtafval naartoe kunt.
Uiteraard brengen we ook nog andere thema’s, zoals een praktische vooruitblik op de omgevingsvergunning. En in onze financiële rubriek zoomen we in op beleggingen in water.

Dat is allemaal voor eind september. Tot dan houden we je op de hoogte van het laatste nieuws in duurzaam ondernemingsland, via de website www.milieumagazine.be en uiteraard via deze nieuwsbrief en onze sociale mediakanalen.

Oh ja, bijna vergeten, ik zou het geweldig vinden als je ook de ecoPoll van deze editie invult, deze gaat namelijk over ECODESIGN. 

Alvast bedankt en tot binnenkort!

Duurzame groeten,

Hilde De Wachter
Hoofdredacteur ecoTips

P.S.: Vind je duurzaam ondernemen echt wel nodig en interessant? Vergeet dan niet dat je ons een handje kan helpen! Neem een abonnement op ecoTips, wordt Partner in Duurzaamheid (voor maar 415 euro) of laat anderen kennismaken met ecoTips door deze mail door te sturen. Hoe meer mensen duurzaam ondernemen leren kennen en leren hoe ze het in praktijk moeten brengen, des te sneller zullen we de klimaatdoelstellingen halen. 

P.P.S.: Bedankt hé!

 

WKK ontmoetingsdag 27 september COGEN
COGEN Vlaanderen organisteert op dinsdag 27 september samen met de WKK-facilitatoren voor het Waalse en Brusselse Gewest de 2e editie van de “nationale WKK-ontmoetingsdag”!
 

 

Tauw en Geosan bundelen krachten
 

Rio kiest voor duurzaam hout
 

EPRO zoekt best gerecycleerd product
 

Agenda

  • 18 tot 30 augustus – zomercursus milieucoördinatoren – Sint-Niklaas
  • 26 tot 28 augustus – Food Waste Challenge – Leuven
  • 30 augustus – Opleiding omgevingsvergunning – Edegem
De volledige agenda hier. 
Stuur je eigen evenement door naar info@ecotips.org en we zetten het in de agenda.

Facebook

LinkedIn

Website

Email

 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.