ecoNieuws 16.19: EMAS weinig gekend in Vlaanderen – investeren in het klimaat loont

EMAS weinig gekend in Vlaanderen

EMAS staat voor Eco-Management and Audit Scheme. Het is een vrijwillig milieumanagementsysteem, ontwikkeld door de EU. Maar EMAS is weinig gekend in Vlaanderen en verdient meer erkenning, vindt het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. LNE maakte een korte film waarin bedrijfsleiders getuigen over hun ervaring en experten het belang van milieuzorg onderstrepen.

Lees meer over EMAS en bekijk de korte film
 

<!–


–>

Investeren in het klimaat loont
Bij de transitie naar een koolstofarm België tegen 2050 kunnen koolstofarme investeringen een stimulerende rol hebben op de economische activiteit, de tewerkstelling en het concurrentievermogen. Een nieuwe studie over de macro-economische impact berekende dat het proces kan leiden tot 80.000 nieuwe jobs, een stijging van het BBP met 2 procent en tal van andere voordelen.
Lees meer

Zero waste-aanpak voor metaalherwinning
Technologieën ontwikkelen voor de herwinning van economisch waardevolle metalen uit afval en secundaire grondstoffen: dat is de ambitie van het Europese Horizon 2020-project CHROMIC. Veel kritieke metalen zitten gevangen in afval en secundaire grondstoffen die laagwaardig ingezet of zelfs gestort worden. Het project wil deze metalen recupereren en zo de circulaire economie stimuleren. 
Lees meer

Gerecycleerd plastic uit PMD-zakken
Op de FachPack-beurs ging de Award in de categorie Duurzaamheid naar Werner & Mertz. Het bedrijf imponeerde de experten met de eerste plastic flessen die voor 100 procent bestaan uit gerecycleerd HDPE-materiaal uit PMD-zakken. De uitdaging was om uit recycleerbaar huishoudafval een doorschijnend wit materiaal te produceren zodat de consument kan zien tot waar de fles gevuld is.
Lees meer

 

<!–


–>

Staat er vanavond een Award op onze kast?!

De B2B Press & Communication Awards bekronen de titels in de Belgische en Luxemburgse vakpers die zich op drie vlakken onderscheiden: pertinentie, efficiëntie en creativiteit. De jury nomineerde ecoTips (Pergamino) voor een Award in de categorie Relaunch. Het verdict valt vanavond in Bozar.

 

<!–


–>

Pollutec focust op ecologische innovatie

Tussen 29 november en 2 december komen meer dan 100.000 vakmensen uit de hele wereld naar Lyon afgezakt om op de 27e editie van Pollutec hun nieuwste aanbod rond afvalverwerking en natuurbehoud voor te stellen.

Naast de beursstanden krijgen ook de twee nieuwe villages (werfafval en betonleidingen), de nieuwe plenaire conferentieruimte voor de grote mobiliserende onderwerpen en de vierde editie van de Green Days ruime aandacht.
De 5 aandachtspunten van Pollutec 2016
 

<!–


–>

Gezocht?!

 

<!–


–>

Duurzaam ondernemen in november

  • 7 – inspiratiesessie Vertical Farming (Houthalen-Helchteren)
  • 8 – ISO 26000 MVO (Hasselt)
  • 8 – opleiding omgevingsvergunning (Edegem)
  • 8 – workshop milieuvergunning (Nazareth)
  • 8 – circulair watergebruik (Gent)
  • 8 – ruimte voor wind (Brussel)
  • 10 – strategisch aan de slag met MVO (Gent)
  • 10 – ISO9001-ISO14001 : 2015 (Sint-Niklaas)
  • 10 – studiemoment lokale houtige biomassa (Gent)
  • 17 – Greener Packaging Seminar (Brussel)

Bekijk de volledige agenda

Jouw event of opleiding in de agenda? Stuur een mailtje naar info@ecotips.org 

 

<!–


–>

Duurzame partner in de kijker

 

<!–


–>

Partner in duurzaamheid worden? Dat kan! Neem een abonnement of profileer je als bedrijf dat duurzaam ondernemen belangrijk vindt!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.