ecoTips Bizztalk Duurzame Werkomgeving – VIDEO

Hoe verduurzaam je de werkomgeving op zo’n manier dat dit echt het verschil maakt? Op 19 november praatte ecoTips in deze online Bizztalk met 4 experten: Carlo Bollen van Responsible Office, Tim Van Wymeersch van Epson, Hans Verboven van Universiteit Antwerpen en Rik Himpe van Eres.
Bekijk de integrale versie van deze Bizztalk hier!

[vimeo 481392627 w=640 h=564]

Met wie?

De volgende experten delen hun kennis over het duurzame kantoor met jou:

Carlo Bollen – Responsible Office

Carlo Bollen is expert met een succesvolle loopbaan in de sector van de kantoorartikelen. Hij stond in 2012 mee aan de wieg van Responsible Office, de organisatie die bedrijven en overheden ondersteunt om hun kantoorartikelen en papierwaren 100% duurzaam aan te kopen.

Carlo’s visie: “Maak het voor organisaties eenvoudiger om te verduurzamen. Neem kleine stapjes om uiteindelijk grote afstanden af te leggen. Ik pleit voor een ketenaanpak waarbij elke schakel verduurzaamt.”

Rik Himpe – Eres nv

Rik Himpe is binnen de firma ERES NV verantwoordelijk voor de afdeling Kantoorautomatisatie . Als Sales Manager volgt Rik zijn klanten nauw op om op het juiste ogenblik hun park van multifunctionele printers te optimaliseren en te verduurzamen.

Riks visie: “In de dagelijkse praktijk zie ik dat veel organisaties nog een traditionele manier hebben om bestekken op te stellen voor kantooruitrusting, waardoor duurzame alternatieven gewoon niet aangeboden kunnen worden. Dat is een gemiste kans. Ik wil organisaties daar bewust van maken zodat ze deze obstakels tot verduurzaming kunnen wegwerken.”

Tim Van Wymeersch – Epson Europe

Tim Van Wymeersch is Benelux Sales Manager for Office Automation & IT Channel bij Epson Europe. Hij beschikt over een grondige kennis van de OA-industrie en kan rekenen op heel wat jaren ervaring in sales. Bij Epson heeft Tim zich gespecialiseerd in professional printing voor de kantooromgeving.

Tims visie: “Uit onderzoek blijkt dat 75% van de medewerkers vindt dat hun werkgevers meer aandacht zouden moeten besteden aan sociale en milieukwesties in de nasleep van de COVID-19 crisis. Bovendien hechten consumenten ook steeds meer belang aan duurzaamheid. Daarom ben ikzelf zo gedreven om innovatieve, ecologische oplossingen in de markt te zetten.”

Hans Verboven – Professor duurzaamheidsmanagement en stichter Sustalab en Sustacon

Hans Verboven is verbonden aan de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen en doceert duurzaamheidsmanagement. Hij is zaakvoerder en stichter van Sustalab en Sustacon, twee adviesbedrijven rond duurzaamheid en innovatie. Hans is de bedenker van de Sustatool, de Vlaamse duurzaamheidsmethodiek.

Hans’ visie: “Een duurzame werkomgeving heeft verschillende facetten. Het draait niet enkel om een milieuvriendelijke werkomgeving maar ook om de werkervaring en het welbevinden van de medewerkers. Organisaties moeten daar oog voor hebben, zeker nu velen van thuis uit moeten werken.”

Moderator: Hilde De Wachter, hoofdredacteur ecoTips

Nog vragen over deze of andere Bizztalks? Contacteer ecoTips.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.