eeg-velo2

EEG Vélo brengt medewerkers duurzaam van en naar het werk

Via EEG Vélo kunnen werknemers van de EEG Group ervoor opteren om het woon-werk traject af te leggen op de fiets. 45 personeelsleden stapten intussen al op de fiets.

De EEG Group, expert in gebouwtechnieken, lanceerde enkele weken geleden een initiatief waarbij medewerkers voor de fiets kunnen kiezen als vervoersmiddel van en naar het werk. De actie startte in het hoofdkantoor in Gullegem en vindt intussen de weg naar andere vestigingen van het bedrijf. “We geven hiermee een duidelijk antwoord op een behoefte die bij onze medewerkers leeft, namelijk op een milieubewuste en gezonde manier van en naar het werk kunnen pendelen”, zegt Didier Vanden Broucke, algemeen directeur van EEG.

Twee formules

Sinds  de start van het project kozen al 45 werknemers voor het milieuvriendelijke alternatief. Personeelsleden van EEG krijgen de keuze uit twee formules. Enerzijds stelt EEG een elektrische bedrijfsfiets ter beschikking. De medewerker krijgt meteen enkele accessoires zoals een helm, regenkledij en fietsslot. De fiets is omnium verzekerd en het onderhoud en herstellingen lopen via het bedrijf.

Anderzijds kunnen de werknemers kiezen voor een leasefiets van O2O. In deze formule kiest de werknemer zelf de fiets die bij hem of haar past en bestelt die online bij een handelaar naar keuze. Ook in deze optie voorziet het bedrijf een uitgebreid servicepakket, met onder andere schade- en diefstalverzekering, onderhoud en herstellingen.

Auto verkocht

In het hoofdkantoor in Gullegem, waar het initiatief is gelanceerd, zijn intussen 28 bedrijfsfietsen en 17 leasefietsen in aanvraag of in gebruik. Ook in de vestigingen van EEG groeit de interesse voor het duurzame alternatief. “We vinden het zeer belangrijk om niet alleen duurzame oplossingen te installeren bij onze klanten. We hebben zelf ook de ambitie om dat op een duurzame manier te doen waardoor het initiatief perfect past binnen onze waarden”, aldus Didier Vanden Broucke.

Twee werknemers die instapten in het project, hebben intussen hun eigen wagen verkocht. “Dat op zich is al een grote besparing”, zegt Bart Breyne. “Daarnaast is het gezond en goed voor het milieu en heb ik mijn dagelijkse dosis beweging.” Sven Dequesne sluit zich aan bij zijn collega. “Dit is een topinitiatief van EEG. Voor mij geen files meer.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.