tesla supercharger

Electra en Tesla meest betrouwbare publieke EV-laders

Electra heeft de top bereikt in de nieuwe ranglijst van meest betrouwbare laadnetwerken voor elektrische voertuigen deze zomer. Met de zomervakantie in aantocht, wordt de betrouwbaarheid van laadpunten een cruciale factor voor EV-rijders. Chargemap heeft op basis van duizenden beoordelingen de beste netwerken gerangschikt.

Chargemap heeft de ranglijst samengesteld aan de hand van meer dan 225.000 beoordelingen, verzameld van 1 januari tot en met 9 juni 2024. Betrouwbaarheid is hierbij beoordeeld op gebruiksgemak, start van het laden, verhouding van geleverde tot verwachte stroom en de staat van de laadpunten en kabels. Alleen netwerken met minimaal 1.000 beoordelingen kwamen in aanmerking.

Electra voert de lijst aan als het meest betrouwbare netwerk, gevolgd door Tesla Superchargers en het Nederlandse Fastned. Voor het eerst staan ook Atlante, Carrefour Market en EnergyVision in de top 10. Deze netwerken hebben indruk gemaakt met hun consistente prestaties en goed onderhouden infrastructuur.

Deze ranglijst helpt EV-rijders bij het plannen van hun reizen deze zomer. Het gebruik van betrouwbare laadnetwerken vermindert de kans op onverwachte vertragingen en problemen tijdens lange ritten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.