Electra gaat snellaadstations openen op de parkings van Quick

Electra, Europees expert in snellaadstations, gaat een samenwerking aan met de Belgische fastfoodketen Quick. De komende twee jaar wil Electra minstens 23 snellaadstations openen en uitbaten bij bestaande en toekomstige restaurantlocaties. Deze zullen een snellaadcapaciteit van 400 kW hebben en toegankelijk zijn voor iedereen, op elk moment van de dag.

Electra wordt voorkeurspartner voor de installatie van snellaadstations bij Quick restaurants in België en Luxemburg. In de komende twee jaar worden de locaties van Quick uitgerust met snellaadstations die tot 400kW kunnen laden. Na deze eerste uitrolfase bij de bestaande restaurants mikken Electra en Quick op gemiddeld vier bijkomende laadstations per jaar.

Per laadstation zal Electra gemiddeld zes en minstens vier oplaadpunten plaatsen. Het allereerste station van deze samenwerking opent deze zomer aan Quick Namur Champion, ideaal dus voor alle Belgen die zich deze zomer naar Frankrijk zullen begeven.

Klanten en passanten kunnen er binnenkort in een mum van tijd de batterij van hun elektrische wagen opladen aan zeer competitieve tarieven. Naast de Quick-klanten, is de komst van de Electra laadstations ook bijzonder handig voor wie thuis geen laadpaal heeft of voor wie onderweg is en snel wil laden in de stad. Electra blijft namelijk mikken op stedelijke aanwezigheid, waarbij de laadstations telkens te vinden zijn bij restaurants en retailpunten, om zo hun klanten een nuttige tijdsbesteding aan te bieden tijdens het laden. Iedereen kan 24 op 7 gebruikmaken van de reserveerbare snellaadpunten.

“Ook buiten de openingsuren kunnen gebruikers laden bij de door Electra uitgeruste Quick vestigingen”, zegt Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux. “Bovendien is het mogelijk om tot een half uur op voorhand een laadpunt te reserveren, voor een maximale gemoedsrust en verhoogd gebruiksgemak.”

15.000 laadpunten tegen 2030

Sinds de lancering van Electra in België in de zomer van 2022 heeft het bedrijf bewezen dat het in staat is om in een hoog tempo kwalitatieve laadstations te openen. Zo communiceerde Electra eind mei nog dat het de handen in elkaar slaat met restaurantketen Colmar Group. In 2025 zullen de zes Belgische sites van Colmar Group – onder de naam ‘Colmar Restaurant’ – en alle zestien Franse – onder de naam ‘Crocodile Buffet & Grill’ – een snellaadstation hebben, geopend en uitgebaat door Electra.

Momenteel baat Electra 47 snellaadstations uit in België. Tegen eind dit jaar moeten dat er honderd zijn. Tegen 2025 wil Electra snelladers op 250 plaatsen in ons land. Het doel is om tegen 2030 een Europees netwerk van 15.000 laadpunten te hebben, verspreid over 2.200 laadstations. “2024 wordt gekenmerkt door een significante stijging van het aantal stations in sleutellanden als België, Italië, Spanje en Zwitserland. Daarmee zet Electra een grote stap dichter bij het Europees leiderschap op vlak van snelladen”, vertelt Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeLux.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.