Conferentie, netwerkdorp en awards tijdens EU Sustainable Energy Week

De periode van 4 tot en met 8 juni werd door de Europese Commissie omgedoopt tot EU Sustainable Energy Week. Op die manier wil Europa volgende week de overgang naar een duurzaam energiemodel volop in de kijker zetten. Geïnteresseerden kunnen naar onze hoofdstad afzakken om deel te nemen aan een grootse conferentie of om nieuwe contacten te leggen in een heus netwerkdorp. Daarnaast worden op 5 juni EU Sustainable Energy Awards uitgereikt. 

#EUSEW18

De Europese transitie naar schone energie evolueert momenteel aan een aanzienlijk tempo. Maar dat neemt niet weg dat er nog veel werk voor de boeg is. Om overheden, bedrijven, organisaties en burgers te inspireren organiseert de Europese Commissie volgende week voor de ondertussen dertiende editie van de EU Sustainable Energy Week (EUSEW).

Enegieconferentie

Het hoogtepunt van dit initiatief is de beleidsconferentie die van 5 tot en met 7 juni plaatsvindt in het Karel de Grote-gebouw en het Europagebouw in Brussel. Met meer dan 50 sessies georganiseerd door de Europese instellingen en diverse stakeholders uit alle hoeken van de EU, hopen de organisatoren het debat rond energie-eilanden, slimme steden, regionale ontwikkeling, energieopslag, financiering,… nieuwe impulsen te geven.

EU Sustainable Energy Awards

Op dinsdag 5 juni worden de winnaars van de EU Sustainable Energy Awards bekendgemaakt. Die prijzen zijn voorbehouden aan de succesvolste duurzame energie-projecten van het voorbije jaar. Een jury reikt awards uit binnen 4 categorieën (consument, overheid, bedrijven en young energy leaders). Daarnaast kiest ook het publiek een winnaar (Citizens’ Award).

Infinity

De shortlist is reeds bekend en daarop vinden we binnen de categorie ‘bedrijven’ ook een Belgische kanshebber terug: het Infinity-gebouw. De Belgische KMO Encon ontwikkelde dit project met energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, duurzaamheid en ‘het nieuwe werken’ als centrale pijlers. Zo werd er bijvoorbeeld een uniek verlichtingsconcept geïnstalleerd dat zich niet enkel aan de aanwezigheid van personen en de sterkte van het natuurlijke licht aanpast, maar ook kleurtemperaturen doorheen de dagautomatisch afstemt op het menselijk bioritme. Daarnaast beschikt het Infinity-gebouw over zonnepanelen en een windturbine en slaagden de initiatiefnemers erin om het energieverbruik 70% efficiënter te maken dan bij traditionele installaties.

 [vimeo 217825488 w=640 h=360]

Bron: EUSEW | Eigen verslaggeving

Foto: © EUSEW

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.