Energiecoaching voor Gentse ondernemers verlengd

Om ondernemers te helpen hun energieverbruik te verlagen, biedt de Stad Gent aan alle Gentse ondernemers energiecoaching aan. Wegens succes werd dit verlengd.

Stad Gent verlengt energiecoaching voor alle Gentse ondernemers

Om ondernemers te helpen hun energieverbruik te verlagen, biedt de Stad Gent aan alle Gentse ondernemers energiecoaching aan. Momenteel besparen meer dan 150 Gentse bedrijven via dit aanbod tot 20% op hun energierekening. Om de Gentse ondernemers blijvend te ondersteunen en de CO2-uitstoot naar beneden te halen, wordt het aanbod verlengd. 

Ondernemer en interesse? 

Investeren in een energiezuinig pand is meer dan ooit een slimme keuze. Bekijk het aanbod ‘energiecoaching en alle mogelijkheden die er zijn. Hiermee helpt de Stad alle Gentse ondernemers om de energiefactuur te verlagen.  

Wat is energiecoaching?

Professionele energieconsulenten voeren een energiescan uit en begeleiden bedrijven bij de opmaak en de uitvoering van het energiebesparingsplan.  Concreet: de energiecoach komt eerst langs voor een energiescan en bespreekt de mogelijkheden en opportuniteiten om het elektriciteits- en gasverbruik te verminderen. Maar de energiecoaching beperkt zich niet tot een energiescan. De energiecoach begeleidt bedrijven ook op maat bij de opmaak en uitvoering van het energiebesparingsplan.

Energiepremies

Gentse ondernemers kunnen nog steeds energiepremies krijgen voor energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp… Ook de maatregelen die de energiecoach detecteert – met een terugverdientijd groter dan 5 jaar – komen in aanmerking. Investeer en ontvang tot 10.000 € per pand! 

Nog vragen?


Contacteer energiecoaching@stad.gent 

Meer lezen over duurzaam ondernemen? Schrijf je dan in voor onze ecoTips Bizznews nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.