Grote belangstelling voor infodag rond Groen Gas en WKK

Vandaag, op 7 februari, organiseren Biogas-E, COGEN Vlaanderen, Fluxys, Gas.be en Waterstofnet de studiedag “Groen gas en WKK: efficiënt op weg naar een duurzaam 2050”. Tijdens het event wordt groen gas in al haar facetten behandeld, met aandacht voor de Europese context, innovatieve toepassingen, nieuwe verdienmodellen en een concrete case. 

Groene locatie

Als locatie werd gekozen voor de gerenoveerde landloperskolonie-site in Merksplas. Daar wordt namelijk volgende zomer een WKK geïnstalleerd die groene warmte en elektriciteit opwekt dankzij de nabijgelegen Belgische primeur. Bij de afvalverwerker IOK wordt biogas opgewaardeerd tot biomethaan en in het gasnetwerk geïnjecteerd. 

Afbeeldingsresultaat voor wkk merksplas

Veel interesse

De 150 beschikbare plaatsen voor deze infodag waren in een mum van tijd volzet. De belangstelling voor Groen Gas en WKK is dus duidelijk groot. En ook wij zijn uiteraard aanwezig! ecoTips Magazine is zelfs trotse mediapartner van het initiatief. Je zal dan ook een uitgebreid verslag terugvinden over deze studiedag in ons volgende magazine

Bron: COGEN
Foto’s: COGEN

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.