VREG publiceert Brandstofmixrapport 2019

Waar kwam uw geleverde elektriciteit vandaan in 2019? De VREG geeft met het Brandstofmixrapport 2019, en de daaraan gekoppelde Herkomstvergelijker voor het bredere publiek, inzicht in waar de geleverde stroom in Vlaanderen geografisch vandaan komt en welke technologiebron werd gebruikt. Dat alles op basis van de indiening van Garanties van Oorsprong (GO’s) en de Belgische Residuele Mix, berekend door AIB.

In 2019 was 33,69% van de geleverde elektriciteit in Vlaanderen groen (afkomstig van hernieuwbare energiebronnen), een lichte daling ten opzichte van de 35,61% in 2018.  Meer dan de helft daarvan was afkomstig uit waterkracht, 22,78% uit windenergie en 12,28% uit biomassa. 30,29% van die energie was afkomstig uit België en meer specifiek 14,38% uit Vlaanderen. Voorts waren Noorwegen, Italië en Frankrijk de belangrijkste landen voor import van GO’s.

Naast elektriciteit uit hernieuwbare bronnen was 38% van de geleverde elektriciteit afkomstig uit kernenergie en 28% uit fossiele energiebronnen.  

Voor gedetailleerde informatie over de herkomst van de geleverde elektriciteit per leverancier is er de Herkomstvergelijker op de website van de VREG. Via die gratis dienst kan u naast de volledige brandstofmix van een leverancier, ook het land/de regio van oorsprong en de energiebron van de geleverde stroom bekijken. Via de tool kan u ook de verschillende elektriciteitsleveranciers en contracten vergelijken. De Herkomstvergelijker werd geactualiseerd en bevat nu de gegevens over 2019.

Update servicecheck

Begin juli actualiseerde de VREG, net zoals elk kwartaal, de Servicecheck op zijn website. Opnieuw behaalt het grootste deel van de leveranciers de hoogst mogelijke score. Ecopower, Engie Electrabel, Elektriciteitsbedrijf Merksplas, Elegant, Eneco Belgium, Luminus, OCTA+ Energie en Watz behalen vijf sterren. Lampiris en Mega halen 4 sterren en Essent Belgium 2 sterren. Ondanks kleine verschuivingen in de klachtenindicatoren kreeg elke leverancier hetzelfde aantal sterren als vorig kwartaal.

Via de Servicecheck kan een gezin tot drie energieleveranciers vergelijken op basis van hun beloofde dienstverlening. Enerzijds wordt een lijst met kenmerken over de dienstverlening van alle leveranciers getoond, anderzijds toont de Servicecheck een klachtenindicator. Momenteel gaat het over de resultaten van de klachten uit de periode Q2 2019 t.e.m. Q1 2020.
             

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.