Zeg nooit zomaar laadpaal… ChargePro laat investeringskost beter renderen

Elektrische en hybride personenauto’s zitten misschien wel in de lift, maar echt trots kunnen we in België nog niet zijn. In augustus bedroeg hun aandeel in het totale wagenpark slechts 1,65%. De doemberichten over mogelijke stroomtekorten zullen ondertussen waarschijnlijk geen verbetering gebracht hebben. Bovendien vreest de Belg nog steeds om onderweg stil te vallen, onder meer omdat er nog te weinig laadpalen beschikbaar zouden zijn. Senne Potters van ChargePro (Arendonk) wil deze laatste bezorgdheid alvast de wereld uit helpen. 

Weinig groene wagens

Volgens recente cijfers van Statbel reden er deze zomer zo’n 96.256 groene personenwagens rond in België. Slechts 0,16% van onze auto’s is elektrisch (9.244) en het aandeel hybride wagens bedraagt 1,49% (87.012). 

Dit plaatje zal er over een aantal jaren helemaal anders uitzien, maar hoe run je als KMO dan ondertussen een succesvolle business met het installeren en onderhouden van laadpalen?

Verder lezen?

Dit is een extra ecoTips-artikel, exclusief voor abonnees. Heb je reeds een abonnement? Dan vind je het volledige artikel terug bij het Extra Nieuws en in onze nieuwsbrief voor abonnees? Nog geen abonnement? 

Mis onze artikels niet en neem een abonnement op ecoTips!

Voor 65 euro krijg je:

  • 4 keer per jaar een gedrukt magazine in de bus
  • Online toegang tot het magazine
  • 10  ecoTips Bizznews 4 members-nieuwsbrieven in je mailbox, met extra artikels en reportages
  • 11 ecoTips Bizznews 4 all-nieuwsbrieven in je mailbox
  • 1 toegangticket voor een ecoTips Bizzclub naar keuze, ter waarde van 50 euro (60,5 incl. btw)

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.