Energiecoaching voor bedrijven in verschillende Vlaamse regio’s

De stad Gent heeft sinds kort een nieuw aanbod rond energiecoaching voor ondernemingen. Tot het einde van het jaar biedt de stad het advies gratis aan. Ook in Noord-Hageland kunnen kmo’s voortaan ondersteuning krijgen bij het implementeren van energiebesparende maatregelen.

Bedrijven uit het Gentse die willen besparen op hun energiefactuur, maar niet meteen weten hoe ze dat precies kunnen doen, kunnen sinds kort aankloppen bij een energiecoach van de Stad Gent, die daarover professioneel advies geeft op maat van de bewuste onderneming. De energiecoach laat eerst een energiescan uitvoeren en maakt daarna een actieplan op. De coach biedt ook ondersteuning bij de uitvoering van dat plan. Het resultaat is een energiefactuur die tot 20% lager is en een duurzamere onderneming die de uitstoot van CO2 beperkt. Meer info is hier te vinden.

Energiebesparing in Noord-Hageland

Ook in Noord-Hageland loopt sinds kort een soortgelijk initiatief met hetzelfde doel: kmo’s ondersteunen bij het implementeren van energiebesparende maatregelen en het verminderen van hun uitstoot van broeikasgassen, in lijn met de Vlaams-Brabantse 2040-klimaatdoelstellingen. De kmo’s moeten wel gevestigd zijn in Diest, Aarschot of Scherpenheuvel-Zichem. Alle info daarover, kan worden geraadpleegd via deze link en via onderstaande video.

[vimeo 455711278 w=640 h=360]

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.