Energiepremies voor ondernemers in Gent

Vanaf 1 april geeft Stad Gent tot 10.000 euro premies aan ondernemers die hun pand energiezuiniger maken.

Een ondernemer in Gent kan tot 10.000 euro steun ontvangen per pand dat hij aanpakt. De Stad Gent geeft energiepremies voor isolerend glas en schrijnwerk, (dak)isolatie, warmtepompen, vloerverwarming en hybride stookketels, en ook voor bepaalde andere investeringen die de energiecoach van de Stad Gent rendabel vindt.

Tot 30% van de investering terugbetaald

Een combinatie met de premies van distributienetbeheerder Eandis maakt het aanbod nog aantrekkelijker. Met beide premies samen kan een ondernemer tot 30% van het investeringsbedrag terugkrijgen.

Energiefactuur tot 20% lager dankzij advies van energiecoach

Een ondernemer met panden in Gent komt in aanmerking voor de energiepremies. Bovendien kan hij ook instappen in het begeleidingstraject ‘energiecoaching’.

Een professionele energiecoach komt langs en geeft onmiddellijk toepasbare tips om de gas- en elektriciteitsfactuur te verlagen. De coach stelt een actieplan op en begeleidt de onderneming bij de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ook voorgestelde maatregelen met een minimale terugverdientijd van 5 jaar komen in aanmerking voor een premie. Ondernemers die al instapten op de coaching bespaarden tot 20% op hun energiefactuur.

Premies ook online aanvragen

Het aanvragen van de energiepremie kan volledig online. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 30 september 2019. Enkel facturen van na 1 april 2017 komen in aanmerking. De facturen mogen niet ouder zijn dan een jaar op moment van indienen van de aanvraag.

Het volledige subsidiereglement vind je hier.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.