Energieverbruik reduceren en optimaliseren

Energieverbruik reduceren en optimaliseren

Ons elektriciteitsverbruik bestaat uit een functioneel en een niet-functioneel aandeel. Elektriciteit komt immers niet gestroomlijnd binnen, maar in pieken en onevenwichtige golven. Deze storingen in het elektriciteitsnet zorgen eigenlijk voor energieverlies.

 

Besparing door harmoniseren elektriciteitsgolven

besparing door harmonisering elektriciteitsgolven Sanel Eco Solutions ontwikkelde een gepatenteerde technologie die de elektriciteitsgolven harmoniseert en zo de niet-functionele energie reduceert. De ‘E-Power’ leidt zo tot een efficiënter energieverbruik en een langere levensduur van elektrische installaties.

Vooral op bedrijven met een verbruik van 200.000 kWh per jaar is de E-Power interessant. De installatie leidt tot energiebesparingen van 15 procent in kantoren, industriële bedrijven, overheidsgebouwen, hotels, enz…

 

Energieverbruik optimaliseren 

Bedrijven met zonnepanelen kunnen extra besparen door het gebruik van een nieuwe generatie batterijen van Panasonic. Sanel Eco verdeelt de nieuwe energieopslag die werkt op basis van demand-response.

De compacte Lithium-ion batterij maakt het mogelijk om het verbruik van zonne-energie te verschuiven van het moment van productie tijdens de dag, naar een later tijdstip ‘s avonds of ‘s nachts. Zo kunnen bedrijven hun energievraag en -aanbod optimaliseren, maximaal gebruik maken van natuurlijke, groene energie en verder besparen op de elektriciteitsrekening.

 

Het combineren van de oplaadbare batterijen tot clusters (tot 20.000 batterijen) biedt (net)beheerders extra voordelen op vlak van infrastructuur. Het lokaal op- en ontladen van de batterijen beperkt ingrijpende werken aan nutsleidingen en investeringen in complexe netwerken.

Bron: Sanel Eco
Datum: 20-05-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.