Epson behaalt EcoVadis platinastatus voor duurzaamheid

Met de award behoort Epson tot de top 1% van duurzame technologiebedrijven

Epson heeft de platinastatus voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gekregen van onafhankelijk beoordelaar EcoVadis. De platinaclassificatie, die in 2020 werd ingevoerd, geeft aan dat Epson tot de top 1% van bedrijven in zijn branche behoort. De afgelopen drie jaar kreeg Epson de goud-status toegekend. Goud wordt toegekend aan organisaties die tot de top 5% van de geëvalueerde bedrijven behoren.

De platinabeoordeling werd toegekend als erkenning voor de wereldwijde MVO-initiatieven van Epson. De EcoVadis-beoordeling richt zich op vier thema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Epson ontving “Uitmuntend” (de hoogste score) voor het milieu, evenals hoge scores voor duurzame inkoop, arbeids- en mensenrechten en ethiek, waarmee het tot de top 1% behoort in de computer- en randapparatuurindustrie.

Advertising
 

Kazuyoshi Yamamoto, president van Epson Europe, voegt daaraan toe: “De EcoVadis platinacertificering geeft onze klanten de zekerheid dat we alle beschikbare maatregelen nemen om duurzaamheid te realiseren in al onze bedrijfsactiviteiten. Duurzaamheid zit in ons DNA, het is onderdeel van alles dat we doen. De platinastatus betekent dat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat elk aspect van ons bedrijf onafhankelijk wordt gecontroleerd en gecertificeerd en dat we ons volledig inzetten om aan de hoogste duurzaamheidsnormen te voldoen.”

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis