Due diligence toolbox

Zakendoen met respect voor de rechten van de mens en onze planeet klinkt goed op papier, maar hoe ga je aan de slag? The Shift helpt je op weg.

Van start gaan met due diligence op het gebied van mensenrechten en milieu kan een hele klus lijken, maar eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Het gaat erom de juiste informatie te zoeken en de te volgen stappen te kennen.

Wat?

Er zijn gratis instrumenten om je hierbij te helpen, waaronder een tool in opdracht van de IFDD/FIDO en recent ontwikkeld door HIVA-KU Leuven en Statik. Je kunt deze ontdekken en nagaan hoe ze je kunnen helpen bij het identificeren en verminderen van mensenrechten- en milieurisico’s in je waardeketen. 

Heeft je organisatie/onderneming een tool of een aanpak ontwikkeld om HREDD te implementeren? Of staat je voor uitdagingen bij het implementeren van HREDD en ben jij wanhopig op zoek naar een tool om je te helpen? Dit is een uitgelezen gelegenheid om je tool, aanpak of uitdaging in een paar minuten te presenteren en feedback van anderen te krijgen. 

Waar en wanneer?

11 oktober, van 14 tot 15.30 uur, online via MS Teams

Voor wie?

Alle organisaties en bedrijven met interesse in het identificeren en verminderen van risico’s voor de mensenrechten en het milieu in waardeketens. 

Info en inschrijven

Je vindt meer info op de eventpagina van The Shift of via mail bij Brieuc Debontridder (brieuc.debontridder@theshift.be).

Meteen inschrijven kan natuurlijk ook.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.