The Shift nieuw logo

Klimaatcommunicatie en greenwashing voorkomen

Een gedegen, geloofwaardige klimaatcommunicatie is een cruciaal onderdeel opdat je klimaatinspanningen hun volle potentieel bereiken. Met deze webinar willen we de vinger aan de pols houden van wat een informatieve en overtuigende communicatie over de klimaatinspanningen van uw organisatie mogelijk maakt. We behandelen de voornaamste valkuilen van greenwashinggeven tips mee over hoe je ze kan voorkomen.

What’s in it for you?

·       Raak vertrouwd met de do’s en don’ts van effectieve communicatie over de klimaatinspanningen van je organisatie.

·       Vergewis je van de belangrijkste valkuilen van greenwashing en leer hoe je ze kunt voorkomen.

·       Schaaf je kennis bij over gangbare klimaatnormen en -claims en leer hoe ze de klimaatcommunicatie van uw organisatie kunnen ondersteunen.

·        Laat u inspireren door de ervaringen van BACA-leden; leer van hun best en worst practices.

Wat?

Dit webinar zal focussen op hoe te communiceren over de klimaatinspanningen van uw organisatie op een manier die afziet van greenwashing en een correcte evaluatie van deze inspanningen mogelijk maakt ten opzichte van Belgische en Europese klimaatnormen zoals de Corporate Sustainability Responsibility Directive .

Agenda

·       Welkom

·       Contextualisatie: Twee communicatiezwaargewichten introduceren de do’s en don’ts van een grondige communicatie over de klimaatinspanningen van een bedrijf en lichten toe hoe greenwashing tot stand komt en hoe het te voorkomen

·       Getuigenissen: Drie BACA-leden delen hun ervaringen, goede en slechte, over klimaatcommunicatie.

Voor wie?

Voor alle leden van The Shift die hun kennis willen bijschaven over wat belangrijk is voor een geloofwaardige, informatieve en overtuigende klimaatcommunicatie. Nuttig voor communicatie- en marketingmedewerkers, maar ook voor duurzaamheids- en contentmanagers.

Waarom deelnemen?

71% van de Belgische bevolking vindt dat de bedrijfswereld niet genoeg actie onderneemt op het vlak van duurzaamheid (De Duurzame Belg, 2020). Deze perceptie strookt niet met de aanzienlijke inspanningen die Belgische bedrijven leveren om de koolstofuitstoot in hun waardeketen te verminderen. Dit betekent dat er ruimte is voor verbetering als het gaat om het correct informeren van het publiek – waaronder klanten, investeerders en andere belanghebbenden – over de bijdragen van je bedrijf aan de 1,5°C klimaatdoelstelling.

Klik hier voor meer informatie

The Shift nieuw logo

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.