fairphone4

Fairphone Easy: smartphone huren en achteraf terug inleveren voor hergebruik of recyclage

Je smartphone huren in plaats van te kopen, gratis reparaties, korting voor langdurig gebruik en je toestel aan het eind van de rit weer inleveren bij de fabrikant voor recyclage. Dat is het duurzame servicemodel van het Nederlandse Fairphone Easy.

Nederlandse consumenten krijgen met Fairphone Easy de mogelijkheid om de duurzame en modulaire Fairphone 4 (ter waarde van 649 euro) voor een vast maandelijks bedrag te gebruiken in plaats van het toestel te kopen.

Langere levensduur

Gaat er iets kapot of werkt je toestel niet meer, dan wordt het binnen de 48 uur gerepareerd of vervangen. Bovendien daalt het maandelijks huurbedrag per jaar dat de smartphone schadevrij blijft. Op die manier wil Fairphone de levensduur van het toestel en zijn grondstoffen vergroten.

Er zijn vier abonnementsformules, het minimale abonnement loopt drie maanden. Zegt een gebruiker op, dan wordt het toestel opgeknapt en gaat het naar een nieuwe abonnee. Is het toestel einde leven, dan worden onderdelen hergebruikt bij reparaties of wordt het gerecycleerd. Daarmee covert Fairphone de hele levenscyclus van de smartphone.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.