Faro pakt afval aan

Faro pakt afvalbeheersproblemen aan voor een betere, schonere wereld

Meer dan 2 miljard mensen hebben geen basisvoorzieningen voor afvalbeheer. Hun afval worden niet verzameld en/of gecontroleerd afgevoerd. En dat leidt tot afvaldumping en -verbranding. En de impact hiervan op het milieu en de volksgezondheid is enorm.

 

Missie

En daar wil Faro verandering in brengen. Faro is een social startup die in steden over de hele wereld afval voorkomt en opruimt. Ze zorgen voor de opleiding van lokale organisaties en bouwen micro-fabrieken gebaseerd op open source kennis. Zo willen ze de afvalinzameling voor de stedelijke bevolking optimaliseren en het dumpen en verbranden stoppen.

 

Precious Plastic

Een van de oplossingen die ze in de micro-fabrieken gebruiken om afval te valoriseren is gebaseerd op de machines van ‘precious plastic’. Door versnippering, extrusie, compressie en injectie maakt Faro nieuwe voorwerpen en grondstoffen uit afval. Eind augustus mocht Faro tijdens Pukkelpop in de Baraque Future de nieuwe machine voorstellen. Faro was tevens finalist van Climate Launchpad en plant een eerste concreet project in Kaolack, Senegal.

 

 

Actief in de recyclagewereld? Volg de verdere evolutie van Faro op www.farocoop.org of via Facebook.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.