fastned snellaadstation België
Het snellaadstation van Fastned aan de luchthaven van Oostende (Foto: Fastned)

Fastned opent eerste snellaadstation in België

Snellaadbedrijf Fastned opende recent zijn eerste snellaadstation in België, aan de luchthaven in Oostende. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik snelladen met stroom uit zonne- en windenergie.

“We willen elektrische voertuigen meer vrijheid geven om elektrisch te rijden en grotere afstanden af te leggen en daarom is er nood aan een gebiedsdekkend netwerk van laadinfrastructuur en aan snellaadpunten zoals hier aan de Luchthaven van Oostende”, vertelt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit. “Het kan een stimulans zijn voor particulieren en bedrijven om te kiezen voor zero-emissievoertuigen. In de toekomst zullen er nog snellaadstations van Fastned verschijnen in het straatbeeld. Begin dit jaar heb ik via het Agentschap Wegen en Verkeer namelijk de vergunning verleend aan Fastned voor de bouw van 13 snellaadstations langs Vlaamse autosnelwegen. Zo maken we via gerichte acties verder werk van de vergroening van het wagenpark.”

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits: “Digitaal en duurzaam zijn dé sleutelwoorden voor de toekomst. Met Vlaanderen stappen we volop mee in dat verhaal en zetten we ons op de kaart als innovatieleider. Voor heel wat actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaat en mobiliteit, is innovatie de oplossing. Elektrische mobiliteit is één van die oplossingen die onze luchtkwaliteit en klimaat vrijwaren voor toekomstige generaties. Als minister van Innovatie ben ik dan ook bijzonder trots dat Fastned zijn eerste Belgische snellaadstation in West-Vlaanderen opent. Vanuit Oostende, stad aan zee, kan deze technologie nu als een golf ook over de rest van Vlaanderen trekken.”

“Maar liefst vier wagens kunnen tegelijk in een kwartier volledig laden op basis van zonne- en windenergie”, verduidelijkt burgemeester van Oostende Bart Tommelein. “Daarmee worden we een stevige schakel in een duurzaam Europees netwerk. Als lokale overheid gaan we samen met innovatieve ondernemers de uitdaging aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder de klok terug te draaien.”

België is het vierde land waar Fastned nu operationeel is.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.