Fastned EVBox2

Fastnet en EVBox installeren 400 kW snellader

De EVBox Troniq Modular High-Power in Oostzaan (Nederland) is één van de eerste snelladers in Europa. Fastned heeft meerdere snellaadpunten van 300 kW, waaronder enkele in België.

Snellaadbedrijf Fastned en EVBox, leverancier van schaalbare laadoplossingen, voltooiden onlangs de installatie van de eerste Troniq Modular High-Power lader. Het is meteen één van de eerste snelladers in Europa met een capaciteit tot 400 kW. De snellader is geïnstalleerd langs de A8 in Oostzaan, net boven Amsterdam. Alle Fastnedklanten kunnen meteen van de laadtechniek profiteren.

100 km in drie minuten

Het doel van de lader is om openbare snellaadstations in gebieden met veel verkeer zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met andere woorden, door de laadtijd zo kort mogelijk te houden. De krachtige snellader kan in amper drie minuten tot 100 kilometer bereik toevoegen, op voorwaarde dat de wagen zulke snelheid ondersteunt. Het laadvermogen kan ook gedeeld worden door twee voertuigen waarbij aan elk voertuig 200 kW wordt toegewezen.

“We kijken uit naar de samenwerking met EVBox en de pilot met deze nieuwe lader. We verwachten dat deze best-in-class zal worden”, aldus Roland van der Put van Fastned, dat ook in België 16 laadpunten heeft geïnstalleerd. Het bedrijf opende deze week nog een snellaadstation in Roeselare. “Gedurende deze pilot zullen we nauw samenwerken met EVBox voor het optimaliseren van de gebruikerservaring en de communicatie tussen de lader en het back-end systeem van Fastned. De bedoeling is om de snelheid en betrouwbaarheid van de lader continu te verbeteren.”

Niet-exclusieve samenwerking

Fastned en EVBox ondertekenden een Memorandum van Overeenstemming voor een niet-exclusieve samenwerking om het product verder te verbeteren op verschillende gebieden. Als onderdeel daarvan sluit Fastned zich aan bij EVBox’s ‘Early Adopter Program’. Dat is een co-creatieprogramma, ontworpen om het volledige productietraject te verbeteren van installatie tot eindgebruiker.

Maurice van Riek van EVBox ziet de samenwerking alvast zitten. DE 400 kW variant is de volgende evolutiefase van onze flexibele en schaalbare familie Troniq Modulaire snellaadstations. Samen lopen we voorop in het beschikbaar maken van high-power charging en het nog toegankelijker maken van elektrische mobiliteit”, aldus de Chief Technology Officer van EVBox.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.