Festival Dour gebruikt ecologische schoonmaakproducten

Schoonmaakproducent Werner & Mertz leverde voor het vierde jaar op rij ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten  aan het Waalse festival Dour (10-14 juli 2019). Dour zet al sinds zijn begin in 1988 in op de duurzaamheid van hun festival. Door het gebruik van de producten van Werner & Mertz kon het festival de afgelopen jaren al 259 kilogram ruwe olie en 141 kilogram plastic  besparen.

Voor het vierde jaar op rij kiest Dour voor de ecologische schoonmaakproducten van Werner & Mertz Professional. Het festival liep van 10 tot en met 14 juli in het gelijknamige Waalse dorpje en zet al sinds zijn beginjaren in op de duurzaamheid van hun festival.

Dat doet de festivalorganisatie in het kader van het project “Duurzame Ontwikkeling Dour Festival”, of simpelweg 3D (Développement Durable Dour Festival). 3D is een verzameling van acties die de organisatie hanteert om een meer ecologisch, milieuvriendelijker en duurzamer festival aan te bieden. Dit wordt ook gereflecteerd in hun keuze voor ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten uit het green care PROFESSIONAL-assortiment.

 “We zijn erg trots dat we voor het vierde jaar op rij onze producten aan het Dour-festival mogen leveren. Het is voor ons een hele eer dat een festival dat zo inzet op duurzaamheid, ons als partner verkiest. Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en ondernemingen die duurzaam ondernemen en dat niet alleen beloven, maar het ook waarmaken. En het is ook een mooie kans om onze producten te tonen aan een heel nieuwe ecologiegevoelige generatie.”, aldus Chris De Vuyst, General Manager Werner & Mertz Benelux over de samenwerking.

Werner & Mertz voorzag het festival  van schoonmaakproducten die kunnen gebruikt worden bij het schoonmaken van keukens, bars, de backstage, enz… . 

green-Effective Performance Calculator

De green-EffectivePerformance Calculator van Werner & Mertz PROFESSIONAL toont aan welke bijdrage de producten van green care PROFESSIONAL leveren aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken. Het bekroonde productontwerp biedt gebruikers een reëel inzicht in hetgeen ze minder gebruiken aan aardolie en plastic en hoeveel minder CO2 uitstoot daaraan gekoppeld kan worden. Neem zelf een kijkje op https://get.wmprof.com/en bereken daar je milieuvoordeel.

“Doordat Dour werkt met producten van green care PROFESSIONAL, is de organisatie erin geslaagd om de afgelopen vier jaar 259 kg ruwe olie en 141 kg plastic te besparen. Dit komt overeen met 1.095 kg CO2 die minder wordt uitgestoten”, aldus Chris De Vuyst van Werner&Mertz.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.