FINANCE – 63% beleggers kiest voor klimaatvriendelijke portefeuille

De grote aandacht voor het klimaat lijkt nu ook zijn invloed te hebben op het beleggingsgedrag van de Belg. Maar liefst 63% van de beleggers houdt rekening met klimaatoverwegingen bij de samenstelling van zijn portefeuille. Dat blijkt uit de maandelijkse beleggersbarometer van ING, die elke maand het vertrouwen van Belgische particuliere beleggers meet. De metingen worden uitgevoerd door Kantar TNS, in opdracht van ING, Universiteit Gent, De Tijd en L’Echo.

Zorgen om klimaat

Uit de online peiling van maart, bleek alvast dat de Belgische belegger begin dit jaar opnieuw een klein beetje optimistischer geworden is. De ING beleggersbarometer steeg naar 100 punten en dat was al geleden van september vorig jaar. Maar de belangrijkste vaststelling was misschien wel dat de klimaatbetogingen de Belgische beleggers niet onberoerd hebben gelaten.

Advertising
 

Net als in de beleggersenquête van juli 2018 is nog steeds 80% van de respondenten ervan overtuigd dat de aarde opwarmt. Zo’n 70% denkt ook dat de mens daar een belangrijke rol in speelt. Op dit vlak is er dus weinig veranderd. De verschuivingen situeren zich vooral op vlak van  de bereidheid van mensen om hun gedrag ook echt te wijzigen. Zo beweert 63% van de beleggers woningproducten te selecteren op basis van hun duurzaamheid. 46% kiest dan weer enkel voor ecologisch verantwoorde producten als ze niet duurder zijn dan de niet-duurzame alternatieven. Kortom, 50% van de geënquêteerden zegt van zichzelf dat hij of zij bewust en actief met duurzaamheid bezig is, terwijl bij amper 11% dit niet het geval is.

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis