Een voordeliger krediet voor wie duurzame doelstellingen behaalt

BNP Paribas Fortis en de Belgische groep Interparking zorgden deze herfst voor een primeur. Voor het eerst werd er in België een groene kredietfaciliteit (Green Revolving Credit Facility) afgesloten. Als Interparking tegen 2020 bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen behaalt, verlaagt BNP Paribas Fortis de transactiemarge van het krediet: een win-winsituatie voor de parkeergigant, de maatschappij én de bank zelf. 

Financiële sector

De financiële instellingen hebben een belangrijke rol te spelen in de strijd tegen de klimaatverandering. De investeringen van nu bepalen immers de CO2-uitstoot van de toekomst. Tijdens onze Bizzclub Ethisch Beleggen kwamen diverse banken die hier sterk op inzetten hun groene spaar- en belegformules voorstellen. Nu gaat BNP Paribas Fortis nog een stapje verder door kredietmarges rechtstreeks aan het al dan niet behalen van specifieke duurzame doelstellingen te koppelen. Interparking, één van de grootste Europese uitbaters van parkeergarages, is het eerste bedrijf dat in België zo’n Green Revolving Credit Facility bij de bank afsluit.

CO2 Neutral label

Adviesbureau CO2Logic speelt al sinds 2008 een belangrijke rol in het ambitieuze duurzaamheidsbeleid van Interparking. Medeoprichter en CEO Antoine Geerinckx legt uit: “Onze organisatie reikt het ‘CO2 Neutral’-label uit aan bedrijven die hun CO2-uitstoot berekenen, reduceren en compenseren. Enkel partijen die ingrijpende inspanningen leveren kunnen hier aanspraak op maken.”…

Verder lezen? 

Dit is een Extra ecoTips-artikel, exclusief voor abonnees. Nog geen abonnement? Mis onze artikels niet en schrijf je nu in. 

Tot 31 december 2018 kan je trouwens genieten van onze eindejaarsactie. Gebruik de code EINDEJAAR en geniet van onderstaande voordelen voor 53 ipv 65 euro:

  • 4 keer per jaar een gedrukt magazine in de bus
  • online toegang tot het magazine en tot extra digitale abonneeartikels
  • 10  ecoTips Bizznews 4 members-nieuwsbrieven in je mailbox
  • 11 ecoTips Bizznews 4 all-nieuwsbrieven in je mailbox
  • 1 toegangsticket voor een ecoTips Bizzclub naar keuze, ter waarde van 50 euro (60,5 incl. btw)

Misschien is dit wel een leuke cadeautip voor de ondernemers, CXO’s, duurzaamheidsexperten,… in je netwerk of vriendenkring!

Heb je reeds een abonnement? Check dan even je mailbox. In onze ecoTpis Bizznews 4 members-nieuwbrief vind je de link naar het volledige artikel. 

Liever geen abonnement? Dan kan je nog steeds al onze gratis artikels lezen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.