Food Wast Challenge Leuven

Food Wast Challenge Leuven

Speel je al de hele tijd met een idee om je eigen sociale onderneming op te starten die voedselverspilling vermindert? Maar blijf je hangen bij het creatieve proces?

Dan is Food Waste Challenge Leuven de kans voor jou. Op 26, 27 en 28 augustus nodigt de vzw FSE (Food Surplus Entrepreneurs) Network vijftig creatieve breinen uit om hun eigen onderneming op te zetten om voedselverlies te verminderen.

Doorheen het weekend word je in verschillende workshops en demo´s geïnspireerd, geadviseerd en begeleid om je eigen Business model te creëren rond je idee. Je leert waar al de voedseloverschotten vandaan komen, krijgt raad van experts en kan prijzen winnen ter waarde van 5000 euro.

“Waarom een Food Waste Challenge? Je hoort het overal: jonge professionals, studenten en creatievelingen zijn op zoek naar werk dat meer betekenis in hun leven brengt. Ze stappen af van een carrière van 60 uur per week werken voor iets waar ze niet in geloven. Ze willen een eigen inbreng waarbij ze sociale betrokkenheid en duurzaam ondernemen als het nieuwe DNA van een onderneming zien. We merken via onze aanvragen voor advies dat voedselverspilling een thema is dat deze changemakers aanbelangt. De Food Waste Challenge wil deze innoverende geesten helpen hun ideeën om te zetten in effectieve oplossingen” aldus Joris Depouillon van FSE Network.

Wil je erbij zijn op 26,27 en 28 augustus? Stuur een mail naar joris@fsenetwork.org of schrijf je meteen in

 

Meer informatie over de Food Wast Challenge.

 

Datum: 10-08-2016
Bron: FSE

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.