Goud voor gerecycleerd plastic uit PMD-zakken

Goud voor gerecycleerd plastic uit PMD-zakken

Op de FachPack-beurs in Neurenberg ging de Duitse Packaging Award in de categorie Duurzaamheid naar Werner & Mertz. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Mainz, imponeerde de jury van experten met de eerste plastic flessen ter wereld die voor 100 procent bestaan uit gerecycleerd HDPE-materiaal uit PMD-zakken.

 

Pionierswerk

Met de Gold Packaging Award zetten we drie prijswinnende innovaties extra in de kijker. Volgens de jury verdienen de drie oplossingen die aandacht voor de bijzondere manieren waarop zij trends starten, prangende vragen beantwoorden of, als echte pioniers, compleet nieuwe terreinen verkennen”, zegt Bettina Horenburg, raadslid bij dvi (Duits Verpakkingsinstituut) en verantwoordelijke van de Duitse Packaging Award.

De jury prees het pionierswerk als een voorbeeld van echte recyclage en behoud van eindige hulpbronnen en de productie van flessen die bijna identiek lijken op flessen die gemaakt zijn met nieuw materiaal. De jury waardeerde ook de manier waarop het oorspronkelijke uitzicht en de originele kwaliteit van de flessen behouden bleef zonder de veiligheid van het product in het gedrang te brengen.

Wij zijn erg blij dat onze laatste uitvinding de Duitse Packaging Award ontving. Onze recentste ontwikkeling van PE-verpakkingen die vervaardigd zijn uit postconsumer gerecycleerd materiaal laat zien wat recycleerbaarheid echt betekent”, zegt Reinhard Schneider, CEO bij Werner & Mertz.

Immo Sander, Head of Packaging Development, verheugde zich ook over het succes van het gezamenlijke Recyclaat Initiatief. “We zijn zeer tevreden dat we via het platform onze kennis verder konden uitbouwen naar HDPE-flessen uit gerecycleerd materiaal. In de toekomst zullen we nog meer duurzame uitvindingen ontwikkelen en implementeren via ons wijdvertakte netwerk.

Dr. Heyde van het ‘Groene Punt’: “Het project stelt normen voor de toekomst van de circulaire economie omdat het laat zien wat we vandaag kunnen bereiken met postconsumer gerecycleerd materiaal. Dankzij pioniers zoals Werner & Mertz kunnen we grote vooruitgang boeken.

 

Gerecycleerd plastic uit PMD-zakken

Samen met de flessenfabrikant Alpla-Werke Alwin Lehner GmbH & Co KG en het Groene Punt, ontwikkelde Werner & Mertz een nieuw type fles voor schoonmaakproducten die voor honderd procent bestaat uit gerecycleerd plastic uit PMD-zakken.

Het merkwaardige is dat er tot nu toe niemand in slaagde om doorschijnend wit materiaal te produceren uit recycleerbaar huishoudafval. Conventionele PE-recyclingproducten hebben die eigenschappen niet. Het doel was om een doorschijnend materiaal te produceren zodat de consument kan zien tot waar de fles gevuld is. Een geoptimaliseerd wasproces en de geïntegreerde reinigingsstap zijn aanvullende ontwikkelingen in de productie van hoogwaardige PE-verpakkingen uit gerecycleerd materiaal.

Met deze ontwikkeling heeft het Recyclaat Initiatief zijn doel bereikt om kleurstoffen weg te laten uit verpakkingen ten voordele van echte recyclage en recycleerbaarheid.

datum: 17 oktober 2016
bron: Werner & Mertz

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.