Gratis toegankelijke data over klimaat beschikbaar voor app-ontwikkelaars

Een gratis app die is uitgebracht door de Copernicus dienst voor klimaatverandering van de Europese Unie is een van de vele voorbeelden van hoe app-ontwikkelaars nieuwe manieren creëren om de gratis toegankelijke Climate Data Store te benutten.

De Copernicus dienst voor klimaatverandering (C3S) heeft een applicatie ontwikkeld die inzicht biedt in het tempo waarin de aarde opwarmt. C3S, dat in opdracht van de Europese Unie opgezet is door het Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn (ECMWF), zegt dat de nieuwe ‘Global Temperature Trend Monitor‘ slechts één van de voorbeelden is van hoe de klimaatgegevens die Copernicus verzamelt en verwerkt ingezet kunnen worden in een grote verscheidenheid aan toepassingen voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving in het algemeen.

Advertising
 

Huidige stand opwarming aarde
In februari 2021 reikte de opwarming van de aarde ongeveer 1,19 °C boven het pre-industriële niveau. De limiet van 1,5 °C zou in 2034 worden bereikt als de opwarmingstrend zich op dezelfde manier voortzet als gedurende de 30 jaar voorafgaand aan februari 2021. De oranje lijn toont de schatting van het IPCC op basis van klimaatprojecties in hun rapport ‘Global warming of 1.5 °C’. Credits: Copernicus Climate Change Service/ECMWF.

Klimaatovereenkomst van Parijs

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis