Green-Effective TRAINING APP

Als we het hebben over productprestatie, dan klinken de woorden veilig, schoon en snel in de schoonmaakindustrie als muziek in de oren. Maar wat met de prestatie van de werknemers? Tijdens Interclean 2018 in Amsterdam stellen tana-Chemie en Werner & Mertz PROFESSIONAL een nieuw ontwikkelde app voor die gebaseerd is op de QR-codes die vorig jaar werden ingevoerd. “We beschouwen degreen-Effective TRAINING APP als een soort platform voor zelfsturing tijdens de dagelijkse activiteiten,” zegt Frank Vancraeyveld, managing director van Werner & Mertz PROFESSIONAL.

De green-Effective TRAINING APP kan gratis geïnstalleerd worden en is geschikt voor offline gebruik. Dat laatste is noodzakelijk voor dagelijkse situaties waar schoonmaakpersoneel zich op ondergrondse verdiepingen bevindt en toegang moet hebben tot documenten en instructies. Voor eigenaars van gebouwen is de app een verwerkingstool die geïntegreerd kan worden in een kwaliteitsmanagementsysteem.

In de app zijn producten gesorteerd per sectorsegment (openbare gebouwen of hotels) in plaats van per toepassingszone (oppervlakteschoonmaak) zoals dat het geval is op de website www.wmprof.de. De tegels leiden de gebruiker direct naar de juiste ruimte, zoals vochtige ruimtes of keuken, waar dan de geschikte producten worden voorgesteld. Alle relevante documenten, inclusief veiligheidsinformatiebladen en technische informatie over duurzaamheid, kunnen gedownload worden.

Trainingsvideo’s en QR-codes

In hoogkwalitatieve trainingsvideo’s toont men het product en de servicevereisten voor de betreffende kamer. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe een product correct gedoseerd moet worden, welke speciale veiligheidsmaatregelen men voor een product in acht moet nemen en hoe men ideaal zijn tijd kan indelen tijdens het schoonmaken. Andersom kan de gebruiker met de geïntegreerde QR-scanner de QR-code op de productfles scannen waarna hij direct wordt doorgestuurd naar de trainingsvideo’s en documenten op de website. De QR-codescanner kan ook gebruikt worden voor andere QR-codes zoals de werkinstructies van het bedrijf zelf.

“Werknemers die actief zijn in de schoonmaak van gebouwen zullen dankzij de green-Effective TRAINING APP nog efficiënter en flexibeler kunnen werken,” zegt Vancraeyveld. Zijn lijfspreuk is: “Een schoonmaakproduct wil niet alleen gebruikt worden, het wil ook begrepen worden.”

De green-Effective TRAINING APP van Werner & Mertz is gratis beschikbaar voor download in de Google Playstore (voor Android) of in de App Store (voor iOS).

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.