Grote vraag naar Vlaamse cleantech-kennis in Midden-Oosten

Grote vraag naar Vlaamse cleantech-kennis in Midden-Oosten

De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) werd voor zijn cleantech-kennis door regeringen en belanghebbenden in het Midden-Oosten al aangetrokken voor verschillende pilotprojecten. Nu start VITO een dochteronderneming in Qatar, VITO Middle East LLC. Na VITO Asia is dit het tweede regionale VITO-bedrijf.

Wat betekent dit voor jou als Vlaamse cleantech-provider?

Met VITO Middle East richt VITO zich op Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Het besluit om VITO Middle East op te zetten werd al in september 2015 genomen en in februari 2016 waren de administratieve procedures voor de vestiging in het Qatar Financial Centre (QFC) afgerond.

De bestuursleden van VITO Middle East zijn Dirk Fransaer, Walter Eevers en Gerd Nonneman. De laatste is de decaan van Georgetown University, School of Foreign Service in Qatar en een specialist in Midden-Oostenpolitiek.

Het bedrijf is reeds geheel operationeel met Walter Buydens als CEO en Alejandro Bru Garcia als de nieuwe Business Development Manager. Alejandro werkt sinds 1 februari 2016 voor VITO Middle East. Hij heeft een MBA in internationale handel, een BA in vertalen Engels/Arabisch/Spaans en een universitaire opleiding Arabische cultuur. In zijn vorige baan werkte hij voor het Spaans economisch en commercieel kantoor in Doha.

Met VITO Middle East zal VITO niet alleen zijn eigen projecten kunnen ontwikkelen, het zal ook geïnteresseerde Vlaamse KMO’s naar de regio toetrekken via het door VITO gestuurde FCA-platform (Flanders Cleantech Association).

 

bron: flanders cleantech association
datum: 6-05-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.