Het ABC van het klimaat – Drie generaties presenteren feiten, weetjes, oplossingen en goede voorbeelden

Het is eens iets anders: drie opeenvolgende generaties die samen een verklarend boek over de klimaatproblematiek schrijven. In dit geval gaat het om opa, oud-VRT-journalist en oud-Agalev-parlementslid Hugo Van Dienderen, zijn dochter Ilse en de ‘klimaatjongere’, de vijfentwintigjarige kleindochter Amber Paris.

Het boek begint met twee intro’s van Paul De Grauwe en dichter Peter Holvoet-Hansen, gevolgd door een hele reeks getuigen van diverse pluimage.

Advertising
 

De rest van het boek is alfabetisch samengesteld en beschrijft de problemen die zich stellen, al dan niet gerealiseerde beleidsacties om de klimaatcrisis aan te pakken, allerhande initiatieven ‘van onderop’, en goede voorbeelden van ondernemingen die de omslag ingezet hebben. Er wordt verwezen naar cijfermateriaal, aangevuld met commentaren of inzichten van wetenschappers. Bij een aantal hoofdstukjes staat ook een doorverwijzing naar nuttige websites. Hierbij hadden de auteurs weliswaar vollediger kunnen zijn. Zo ontbreken bijvoorbeeld verwijzingen naar documenten of websites van de aangehaalde initiatieven uit het bedrijfsleven. 

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis