B Corp
(Beeld: Shayp)

Het B Corp Certificaat biedt een duurzame en respectvolle leidraad voor Shayp

De B Corp certificering beantwoordt aan de hoogste normen inzake sociale, maatschappelijke en milieuprestaties. De erkenning komt bedrijven toe die de waarden van verandering verdedigen en op een duurzame manier handelen om de wereld van morgen een andere wending te geven.

“Sinds de oprichting van Shayp hebben we respect voor onze werknemers, onze klanten, onze partners, de gemeenschap en natuurlijk staan respect voor het milieu en onze kostbaarste hulpbron, water, centraal in onze beslissingen”, deelt Grégoire de Hemptinne, COO van Shayp.

Na een veeleisend certificeringsproces behaalde Shayp 99,6 punten bij een minimumscore van 80 punten. Shayp voegt zich zo bij 25 gecertificeerde B Corp-bedrijven in België, zoals IBA, Alpro, Alterfin, Kazidomi, Inclusio, Simone a soif! of de Brouwerij Brunehaut.

Ingrid Nolet, Sustainability Manager: “We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij de club van succesvolle en geëngageerde Belgische bedrijven zoals Kazidomi en Simone a soif!. Het is een lange en moeizame weg naar deze certificering geweest. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de toewijding van één persoon in ons team: Louis Clerbois heeft deze certificering mogelijk gemaakt, en wij danken hem voor zijn harde werk!

Dit label bekrachtigt de richtlijnen van respect en duurzaamheid voor Shayp. Het stelt ons ook in staat ons aan te sluiten bij een wereldwijd netwerk van inspirerende en mondige bedrijven waarvan we hun voorbeelden kunnen volgen. De positieve impact van onze oplossing voor watermonitoring mag niet verborgen blijven; alle entiteiten in de vastgoedsector, zowel openbare als privé, kunnen er hun voordeel mee doen.

Over Shayp

Shayp helpt gebouwbeheerders het waterverbruik met 22% te verminderen met ons eerste niet-invasieve intelligente lekbeheersysteem voor elk type gebouw. Lekken worden automatisch gedetecteerd en in real time naar prioriteit gerangschikt, wat zorgt voor kosteneffectieve reparaties en een aanzienlijke verbetering van het waterbeheer.

Ga voor meer informatie naar www.shayp.com

Over B Corp

Het B Corp certificaat is een aanduiding dat een bedrijf voldoet aan hoge normen voor gecontroleerde prestaties, verantwoordingsplicht en transparantie op factoren die variëren van werknemersvoordelen en liefdadigheidswerk tot praktijken in de toeleveringsketen en basismaterialen. 

Over B Lab    

B Lab is het non-profitorganisatie netwerk dat de wereldeconomie transformeert ten voordele van alle mensen, gemeenschappen en de planeet.

Meer informatie vindt u op https://bcorporation.eu

Voor alle vragen over B Lab Benelux kunt u terecht bij uw lokale contactpunt: https://bcorporation.eu/country_partner/benelux

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.