(beeld: D'Ieteren Immo)

Hoe bevordert D’Ieteren Immo de biodiversiteit op zijn bedrijfsterreinen?

D’Ieteren Immo beheert in België het vastgoedpatrimonium van D’Ieteren Group. De locaties die D’Ieteren Immo vandaag onder zijn hoede heeft, zijn erg divers maar tot voor kort waren ze weinig biodivers. Het gaat om kantoren, werkplaatsen, concessies, logistieke centra, wooneenheden, parkings en gronden. Ook reconversie en herontwikkeling van gronden die niet door D’Ieteren Automotive gebruikt worden, behoort tot de taken van D’Ieteren Immo, evenals advies aan de huurders van de sites.

In 2017 ontwikkelde het bedrijf een duurzaamheidsstrategie met roadmap, om de strategie ook in praktijk te brengen. Biodiversiteit maakt deel uit van de strategie. Als leidraad gebruikt D’Ieteren Immo de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties, de zogenaamde SDG’s.

Advertising
 

Stefanie Boavida Torrado, milieucoördinator bij D’Ieteren Immo: “De uitdaging is groot maar het is een voordeel dat het een thema is waar we concreet mee aan de slag kunnen. Bovendien kunnen we via biodiversiteitsprojecten het bewustzijn van de huurders én van de bezoekers aan de sites verhogen.”

Biodivers groenbeheer op alle sites

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis