Hoe webshops hun leveringen duurzamer kunnen maken

De publieke opinie luidde lang dat online shoppen beter is voor het milieu dan met de auto fysiek naar de winkel te rijden. De laatste jaren wezen verschillende onderzoeken echter uit dat die stelling niet klopt en dat doet een nieuwe studie in het Amerikaanse tijdschrift Environmental Science & Technology nu opnieuw. De onderzoekers suggereren in hun conclusie twee manieren waarop online winkels hun bedrijfsmodel duurzamer kunnen maken: afstappen van express-leveringen en kopers niet langer de mogelijkheid bieden de gekochte artikelen gratis terug te sturen.

Beeld: Adobe Stock

Advertising
 

In het rapport gaan onderzoekers de stelling dat online shoppen milieuvriendelijker is dan fysiek winkelen, na voor vaak gekochte artikelen als shampoo, tandpasta en toiletpapier. Hun conclusie is duidelijk: de artikelen zelf gaan halen in de winkel veroorzaakt minder uitstoot van broeikasgassen dan ze online bestellen en ze thuis te laten leveren.

De grootste reden daarvoor schuilt in de manier waarop mensen online shoppen. Hoewel veel mensen vaak online shoppen, kopen ze zelden veel artikelen in één keer bij dezelfde webshop. Wanneer mensen fysiek naar de winkel gaan, doen ze dat wel. Dat specifieke online koopgedrag, brengt enerzijds meer verpakkingsafval mee en anderzijds meer transport. Een eerder onderzoek wees in 2010 al uit dat het verzenden van pakketten niét tot meer uitstoot van broeikasgas leidt in vergelijking met fysiek winkelen als aan een van de volgende drie voorwaarden is voldaan: de online bestelling vervangt 3,5 ritten met de auto, er worden 25 producten of meer in één keer geleverd of het online winkelen bespaart de koper een rit van 50 kilometer naar de winkel.

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis