(foto: VUB)

Hoe ziet de mobiliteit van de toekomst eruit?

Begin september 2020 bracht Cathy Macharis, VUB-professor voor duurzame mobiliteit en logistiek, haar boek uit over de mobiliteit van de toekomst.

Hierin geeft zij op een innovatieve manier en aan de hand van 8V’s (Vermelden, Vermijden, Verschuiven, Verschonen, Versnellen, Verbinden, Veranderen en Verliefd) aan hoe de transitie naar minder uitstoot in de mobiliteitssector kan lukken.

Advertising
 

Macharis: “De transportsector heeft een belangrijke impact op de klimaatsverandering. De sector is immers verantwoordelijk voor een vierde van de uitstoot en groeit erg sterk. Het goederen- en personenvervoer is daardoor ook het probleemkind om de doelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot tegen 2050 met 80 tot 95 procent, te halen. En toch kan een transitie heel snel gaan, mensen en bedrijven zijn op zoek naar duurzame oplossingen en staan klaar om de switch te maken. Ik stel in mijn boek een snelle en duurzame transitie van ons mobiliteitssysteem voor, die niet werkt volgens de oude recepten.”

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis

Reacties zijn gesloten.