bos
(Beeld: HP)

HP België gaat lokale samenwerkingen aan met Natuurpunt en Ondernemers voor een warm België (OVWB)

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van HP’s bedrijfsstrategie- en activiteiten. Al 20 jaar deelt HP jaarlijks in het Duurzaamheidsrapport de ambities, investeringen en vorderingen. Zowel wereldwijd als lokaal investeert HP in partnerschappen om klimaatverandering efficiënt tegen te gaan. 

Ook in België draagt HP bij aan de bescherming van het milieu. Dit doen zij onder meer door in te zetten op elektrische leaseauto’s en de recycling of refurbishment van de HP-producten. Daarnaast zet HP ook in België de schouders onder de doelstelling zoveel mogelijk bomen te planten. In samenwerking met het Natuurpunt heeft HP één hectare bos geplant. 

HP-collega’s dragen bij aan “Bos voor iedereen”

Ongeveer 35 HP-medewerkers hebben op één dag genoeg bomen geplant om een hectare bos te creëren in Ninove. HP levert op deze manier een bijdrage aan het aanplanten, herstellen en op verantwoorde wijze beheren van lokale bossen. Met de campagne “Bos voor iedereen” betrekt het Natuurpunt burgers en bedrijven bij het creëren van meer bos. 

Zoals uiteengezet in zijn klimaatdoelstellingen, werkt HP eraan om tegen 2030 ontbossing te elimineren voor al het papier dat wordt gebruikt in HP-producten en printdiensten. Het bedrijf is een van de weinige bedrijven ter wereld die een zero-deforestation-doelstelling heeft voor de inkoop van zijn papier en verpakkingsmateriaal. In 2020 heeft HP ontbossing tot nul gereduceerd voor 99% van het papier en de verpakking van HP-producten op basis van papier. Papier van het HP-merk is al sinds 2016 ontbossingsvrij, en is volledig afkomstig van gecertificeerde en gerecycleerde bronnen.

Koen Van Beneden, Managing Director HP Belux, voegt toe: “Klimaatverandering is een uitdaging die onmiddellijke actie en investeringen vereist. Naast de wereldwijde initiatieven die HP onderneemt, organiseren wij ook acties om zorg te dragen voor onze Belgische samenleving. Hierbij betrekken we graag onze werknemers, partners en klanten zodat we meer impact op lokaal niveau kunnen creëren.”

HP wil ‘s werelds meest rechtvaardige en duurzame technologiebedrijf worden

Inspanningen om een duurzame impact te hebben op mensen, de planeet en gemeenschappen zijn geïntegreerd in HP’s bedrijfsstrategie en -activiteiten. In België vertaalt dit zich dit onder andere in een samenwerking met Ondernemers voor een warm België (OVWB). De vzw legt zich toe op het verzamelen, refurbishen en uitdelen van laptops aan kansarme kinderen en volwassenen. Dit is hard nodig, aangezien heel wat kansarme gezinnen zonder technologie niet kunnen deelnemen aan het afstandsonderwijs.

Naast onderwijs kan de digitale kloof de toegang tot moderne gezondheidszorg en concurrerende arbeidskansen in de weg staan, aangezien de digitale transformatie steeds sneller gaat. Omdat HP overtuigd is dat digitale gelijkheid een mensenrecht is, heeft het bedrijf geïnvesteerd in HP LIFE, een gratis opleidingsprogramma dat als doel heeft om tegen 2025 1 miljoen mensen wereldwijd te helpen om hun IT- en bedrijfsvaardigheden te verbeteren. Dit is slechts één voorbeeld van de initiatieven die door HP georganiseerd wordt om de digitale kloof te verkleinen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.