Intelligente en energiezuinige kolkenzuiger

Intelligente en energiezuinige kolkenzuiger

Nog geen week nadat Longin Service zijn nieuwe kolkenreiniger in gebruik nam, draaide de machine al overuren door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. De nieuwe vrachtwagen werd samen met Ipsam, expert in industriële ruimwagens, ontworpen en zal de watervangers naast de straten reinigen.

De kolkenzuiger is een technisch hoogstandje tussen de ruimwagens en moet de roosters naast de straat om de zes maanden reinigen zodat regenwater snel kan doorstromen. Longin Service reinigt voor Infrax zo’n 176 000 kolken per jaar.

Een inventief systeem maakt de nieuwe kolkenreiniger energievriendelijk. De moderne PLC-sturing zorgt voor een energiebesparing door voortdurend te berekenen hoeveel energie nodig is om de reinigingstaak uit te voeren. Zo stuurt de machine het vermogen zelf bij, zodat de pomp niet voortdurend moet draaien (zoals bij de klassieke systemen). Het verbruik vermindert zo aanzienlijk en de kolkenreiniger maakt minder lawaai. De Euro-6 motor is bovendien milieuvriendelijk door de verminderde CO2-uitstoot en het beperkte verbruik.

 

bron: www.longinservice.be
datum: 14-06-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.