iwell kondigt batterijdeal aan met Montea en breidt operaties uit in België

iwell, specialist in batterijhardware en energiemanagementsoftware, kondigt een van de grootste batterijdeals in de EU aan met Montea, een gerenommeerde logistieke vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar. Deze overeenkomst omvat 16,7 MWh aan energieopslag verdeeld over zes projecten, strategisch geplaatst bij grootschalige distributiecentra in België. 

De keuze van Montea om samen te werken met iwell onderstreept de kracht van iwell’s lokale energiemanagementsoftware, hoogwaardige batterijhardware en acht jaar ervaring in opslagoplossingen voor de commerciële en industriële sector. “We zijn verheugd Montea’s gedurfde visie te ondersteunen bij het pionieren van ESG-beleid en de implementatie van praktijkgerichte projecten,” aldus Jan Willem de Jong, CEO en medeoprichter van iwell. “Onze geavanceerde algoritmes en capaciteiten helpen niet alleen Montea’s duurzaamheidsdoelen te bereiken, maar bieden ook bescherming tegen prijsschommelingen op de energiemarkt, wat bijdraagt aan een duurzamer bedrijfsmodel.”

Strategische uitbreiding naar België

Met deze overeenkomst zet iwell zijn strategische uitbreiding in Europa voort. In plaats van de

Nederlandse aanpak simpelweg te kopiëren, herdefinieert iwell de product-markt fit voor Belgische klanten. Hoewel de technische kern ongewijzigd blijft, stelt lokale kennis en aanpassingsvermogen iwell in staat zich te positioneren als een toonaangevende Europese BESS en EMS-provider. Na succesvolle operaties in Duitsland en Nederland, is iwell nu klaar om zijn innovatieve energieoplossingen naar België te brengen. Alle zes projecten staan gepland voor installatie in 2024, wat een significante vooruitgang markeert in het energielandschap van de regio.

Montea’s inzet voor duurzaamheid

Dirk Van Buggenhout, Chief Sustainability Officer bij Montea: “Deze projecten tonen aan dat duurzaam beheer van onze magazijnen niet alleen haalbaar is, maar ook essentieel voor de toekomst. Onze samenwerking met iwell stelt ons in staat optimaal gebruik te maken van lokaal opgewekte energie, waardoor we onze afhankelijkheid van externe energiebronnen verminderen.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.