JBC geeft ingezamelde kleding een nieuw leven als shopping bag

Door kledij een tweede leven te geven wil modeketen JBC vermijden dat gebruikte grondstoffen zomaar op de afvalberg belanden. Op 19 augustus brengt het bedrijf daarom opnieuw zijn gerecycleerde shopper uit. Die was in 2020 al een succes en krijg nu een extra uitvoering. Naast de populaire denim-look is er nu een nieuwe variant in donder kaki en beige.

Twee jaar geleden bracht JBC als eerste Belgische modeketen een 100 procent gerecycleerde shopper in denimlook op de markt. Een groot succes en daarom volgt er nu een upgrade.

Het project is een samenwerking met partners Wereld Missie Hulp en het Nederlandse Wolkat. JBC zamelde de kleding in. Wereld Missie Hulp ging aan de slag met de stukken die nog bruikbaar waren. De rest werd door Wolkat vervezeld tot grondstof voor nieuwe productenzoals de duurzame shoppers.

Snijafval

Zo krijgt het grootste deel van de ingezamelde kleding een nieuw leven. Zelfs de lederen riemen en het label op de tas worden gemaakt van snij-afval van JBC-riemen. Naast de totebag met denim-look is er nu ook een nieuwe, minimalistische shopper in groene en beige tinten.

JBC zet zich al meer dan twintig jaar in voor duurzaamheid en het gebruik van duurzamere stoffen. Zo bracht het bedrijf enkele jaren geleden als eerste grote kledingketen de post consumer denim uit, een collectie nieuwe denim gemaakt uit ingezamelde kledij. Daarnaast maakt JBC sinds vorig jaar gerecycleerde donsjassen uit oude petflessen. Door kledij een tweede leven te geven wil JBC ervoor zorgen dat gebruikte grondstoffen niet zomaar op de afvalberg terecht komen. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.