JBC breidt tweedehandskleding uit naar elke winkel

Eerder dit jaar stelde JBC een innovatie voor: Op-Nieuw, een permanente tweedehandscorner in twaalf JBC-winkels, waar eerder gedragen stuks een aparte hoek kregen. Klanten kunnen gedragen baby- en kinderkledij van JBC en andere merken daar te koop binnenbrengen op ‘Bring Back Tweedehands Kleding’-momenten.

Na een kwaliteitscontrole krijgen ze in ruil voor de ingeleverde stukken een vaste, marktconforme prijs in de vorm van JBC-punten. Die kunnen ingezet worden als korting, bij aankoop van items uit de Op-Nieuw corner of de nieuwe collectie.

Alle 115 JBC-winkels

Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar kondigt JBC de uitbreiding van Op-Nieuw aan naar alle JBC-winkels in België. Alle 115 JBC-winkels krijgen een aparte hoek waar de tweedehands kinderkledij geshopt kan worden. Klanten kunnen hiervoor tussen 18 augustus en 6 september uitzonderlijk drie weken lang tweedehands baby- en kinderkleding inleveren.

De ingeleverde kleding moet schoon en onbeschadigd zijn. Alle stukken die niet voldoen aan de normen om opnieuw verkocht te worden, maar wel nog in goede staat zijn, kunnen worden ingeleverd in de JBC-inzamelboxen. Daar krijgen ze ze een tweede leven via Wereld Missie Hulp of als grondstof voor nieuw textiel.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.